Hrvatski start up

Kako je kreativni Slavonac izradio inovativan multifunkcionalni stol

Grafički i web dizajner žudio je za kvalitetnim radnim stolom, a kad nije mogao pronaći nijedan koji mu je sasvim odgovarao, uhvatio se u koštac sa svojim problemom te ručno izradio multifunkcionalni stol.

Radna površina stola Modulos, kojeg je osmislio Matej Grozdanović, sastavljena je, naime, od kvadratnih dijelova koji se mogu prilagoditi pa se stol može smjestili u ured ili u dnevni boravak. 100% hrvatski proizvod izrađen je od domaće orahovine i hrastovine, a metalni dijelovi - klinovi i noge, također se nabavljaju u Slavoniji. Ipak nije sasvim slučajno da se osnivač hrvatskog start up-a odlučio za posao s drvom - odrastao je u radionici gdje su, najprije pradjed i djed izrađivali drveni namještaj, a potom je uz pomoć oca izradio prototip svog multifunkcionalnog stola.

Tako se jedan, inače statični komad namještaj, pretvara u komad prilagodljiv potrebama životnog ili radnog prostora koji se neprestano može mijenjati prema željama vlasnika. Samo slaganje i preslagivanje radne površine jednostavno je i zabavno, ali i ekološki osviješteno - s pretvaranjem "starog u novo" gubi se potreba za bacanjem namještaja. Modernim i funkcionalno dizajniranim modulima - drvenim pločama koje su spojive sa sve 4 strane - velika je prednost što imaju ugrađene i dockove za uređaje poput bežičnog punjača ili USB huba.

Iako je prvi stol izrađen ručno, za nastavak proizvodnje potrebna su sredstva koje je dizajner odlučio prikupiti donacijama na platformi Kickstarter. Tijekom kampanje na Kickstarteru stol ovog kreativnog Slavonca moći će se naručiti po povoljnijim cijenama - set od 6 modula stajat će 649 dolara, dok će onaj od 8 modula stajati 799 dolara. Osim velikih radnih stolova moći će se naručiti i samo jedan modul, s pripadajućim nogama, koji može služiti kao stolić ili noćni ormarić. U videu možete pogledati kako nastaje jedan Modulos stol te kako se ovaj multifunkcionalni komad namještaja slaže.

Linker
18. travanj 2024 19:32