Regular Company
Međunarodni uspjeh

Mladi hrvatski dizajn studio Regular Company među najboljima u svijetu

Nedavno je završio vjerojatno najveći festival dizajna i namještaja na svijetu - talijanski Salone del Mobile, a to znači i mnogo svježih novosti iz svijeta produkt dizajna, trendova i novih talenata na ovom području.

Svake godine, Salone del Mobile u sklopu svog paralelnog projekta Salone Satellite predstavlja najuzbudljivija nova imena svjetske dizajnerske scene. Od godine svog postojanja 1988. ovo je događanje predstavilo preko 10 tisuća novih dizajnerskih imena. O tome koliko je važno biti na ovakvom događanju govori i činjenica kako su jedni od pobjednika prijašnjih godina, švicarski studio Big Game i norveški dizajner Daniel Rybakken, ove godine imali samostalne izložbe. Pokraj njihovih izložbi predstavljeno je i 46 novih dizajnera koji su zaslužili međunarodnu vidljivost na dizajnerskoj sceni, a među njima našao se i dizajn studio iz Hrvatske - Regular Company. Njega je na svoju listu 8 najboljih mladih dizajnera pred kojima je blistava budućnost, uvrstio online medij dezeen.com, autoritativan u području dizajna.

Marija Gašparović /
Stolica Neva

Hrvatski studio Regular Company j emultidisciplinaran studio koji djeluje na području produkt dizajna, interijera, brandinga i digitalnog dizajna. Osnovali su ga 2015. Ruđer Novak-Mikulić, Marija Ružić Vukmanić, Marinko Murgi i Tihomir Filipec, a u Milanu su predstavili nekoliko prototipova namještaja izrađenih u suradnji sa starim majstorima i tradicionalnim tehnikama.

Marija Gašparović
Lampa Shift

Linker
23. travanj 2024 17:25