Marija Gašparović
VAU

Novi hrvatski dizajn-brend predstavio kolekciju uporabnih predmeta od metala

Novi hrvatski dizajn-brend VAU lansirao je kolekciju uporabno-dekorativnih predmeta od masivnog metala: otvarači za pisma i boce, svijećnjak i organizator za sitne predmete samo su neki od komada koji će biti idealni za personalizaciju ureda, ali i darivanje.

Dizajn kolekcije potpisuje interni dizajnerski tim brenda VAU koji vodi Marija Ružić Vukmanić (kreativna direktorica). Funkcionalnost svakodnevnih predmeta oni su zajednički utjelovili u novoj formi bezvremenske estetike. Otvarači za pisma i boce, svijećnjak, pritiskivač papira i organizator za sitne predmete na stolu – samo su neki predmeti od metala iz produkcije VAU čiji je dizajn inspiriran univerzalnom simbolikom te naglašava dugotrajne vrijednosti i uživanje u svakodnevnim ritualima.

Marija Gašparović

Marija Gašparović

Pokretač i proizvođač kolekcije VAU zagrebačka je kreativna tvornica PES koja već 25 godina razvija premium promotivne proizvode od metala, ostvarujući većinu prometa kroz izvoz na zapadnoeuropska tržišta. Ohrabreni potvrdom svoje kvalitete na inozemnom tržištu, u čemu im je izrazito pomogao dizajn, PES se okrenuo stvaranju vlastitog brenda VAU, afirmirajući time svoj odjel dizajna, inženjere i majstore. Kolekcija VAU tako nastaje od masivnog metala kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija, a dorađuje se finom ručnom obradom iskusnih majstora. Namijenjena je ljudima koji svoj prostor žele učiniti ugodnijim te ulažu u privatne i poslovne odnose.

Marija Gašparović

Kolekcija VAU sastoji se od otvarača za pisma Curve, otvarača za boce Triangle, svijećnjaka Circular, pritiskivača papira Merkaba, organizatora 12.3 za sitne predmete, Abacus, lančića Oroborus, privjeska za ključeve Cube i privjeska-otvarača Dyad. Po prvi put predstavit će se međunarodnoj javnosti početkom iduće godine na sajmovima „Maison&Objet“ u Parizu te „Ambiente“ u Frankfurtu.

Marija Gašparović

Marija Gašparović

Marija Gašparović /

Marija Gašparović

Dizajn-brend VAU rijedak je hrvatski primjer investicije male tvrtke proizvođačkog karaktera u vlastiti brend. Ako je slutiti prema upravo im dodijeljenim nominacijama za nagradu German Design Award 2018., čiji će dobitnici biti objavljeni u listopadu – VAU će na međunarodnom tržištu osnažiti prepoznatljivost hrvatskog produkt dizajna i proizvodnje.

Marija Gašparović

Marija Gašparović

Marija Gašparović

Linker
25. travanj 2024 09:49