PRODUKT DIZAJN

Novi izum omogućit će vam da pripremite obrok u - stroju za pranje rublja

Dizajner Iftach Gazit napravio je set jedinstvenih vrećica za hranu s obrocima koji se pripremaju u – stroju za pranje rublja.

Vakuumirani paketići nazvani "Sous La Vie" napravljeni su od vodonepropusnog papira, a nadahnuti su tradicijom sous vide kuhanja (tehnika kuhanja u vakuumu, na točno određenoj temperaturi). Ideja je ubaciti paketić u stroj za pranje rublja zajedno s odjećom koju želite oprati, pokrenuti program i – čekati.

Gazit je proces objasnio kao da je riječ o najlogičnijoj ideji na svijetu – "Umjesto da pratite klasičan sous vide recept i pripremate komad mesa na 58 stupnjeva dva i pol sata, samo namjestite stroj za pranje rublja na dugi program za sintetiku i to je to. Želite kuhati povrće? Ono ide na kratki program za pamuk".

Vrijedi priznati da je čitav projekt pomno osmišljen i lijepo dizajniran, vrećice nisu samo vodonepropusne, već imaju i unutarnju zaštitnu plastičnu vrećicu, a posebno očarava detalj s etiketama vrlo sličnim onima na odjeći na kojima su napisane upute za kuhanje i nutritivni sastav namirnica.

Linker
20. travanj 2024 10:39