Profimedia, Alamy
INTERIJERI ZA POŽELJETI

Pinterest diktira ovogodišnje trendove: Retro namještaj i zelena boja apsolutni su hit

Rezultati analize profila korisnika pokazuju da se na velika vrata vraćaju '70-e, ali i jednostavna i praktična rješenja

Sudeći prema posljednjim izvještajima Pinteresta, printovi koji nalikuju likovnoj tehnici vodenih boja, kuhinje izrađene od šper ploče te retro namještaj trenutno su potpuni hit među zaljubljenicima u uređenje interijera.

Zeleni tonovi, pločice koje tvore uzorak riblje kosti i minimalistička rješenja za odlaganje odjeće također su na vrhu popisa potražnje ove platforme koja korisnicima nudi bezbroj mogućnosti istraživanja i pohranjivanja izvora i ideja.

Rezultati su to nastali nakon analiziranja više od 1000 britanskih korisnika Pinteresta u posljednjih godinu dana.

Jedna od najpopularnijih tema svakako su uzorci s tehnikom vodene boje, zainteresiranost za tapete s tim uzorkom povećana je za čak 248 posto u odnosu na proteklu godinu.

Izvještaj navodi i veliki povratak retro namještaja. Interijeri inspirirani 70-im godinama prošlog stoljeća potpuno su zaludjeli korisnike, pa tako njihovi profili vrve fotografijama boemskim peacock stolcima, čupavim tepisima i gramofonima.

Trend ozelenjavanja prostora, u svakom smislu riječi, zahvatio je i kupaonice i kuhinje. Najpopularnije kupaonice s Pinteresta tako su ispunjene biljkama, dok su kuhinje često popločane upravo zelenim zidnim pločicama.

I dok smo pomislili da je šperploča kao materijal potpuno out, ona se vraća na velika vrata, i to u kuhinje. Interes za takve kuhinje u odnosu na prošlu godinu povećao se za čak 182 posto. Razlog tomu je nova ponuda kuhinja izrađenih od tog povoljnog materijala. Cjenovno pristupačne, ali i lijepe i moderne, izvrstan su spoj onoga što je kupcu potrebno.

Pinterest je ove rezultate objavio na temelju analize 1000 nasumičnih britanskih korisnika i njihovih profila. Zanimljivo je da ovi rezultati nisu nastali na temelju onoga što nude pojedini brendovi ili trgovci, nego su pokazatelj ukusa i potreba samih kupaca i njihovih zamisli i ideja o tome kako bi voljeli da izgledaju domovi u kojima žive.

Linker
25. travanj 2024 19:39