Profimedia, Caia Image
VRIJEME ZA PROMJENU

Uljepšajte zidove bez boje! 8 ideja za kreativno carstvo

Ako ste u potrazi za idejama kako urediti zidove u svome stanu, inspirirajte se ovim prijedlozima. Jer, iako s bijelom bojom nikad ne možete pogriješiti, ponekad je potrebno odmaknuti se od ‘sigurne zone’ i oplemeniti prostor nečim hrabrijim i drugačijim.

1. Tapete s uzorkom mramora

Zidne tapete posljednjih godina ostvarile su veliki povratak na scenu uređenja interijera. Ono što je drugačije u odnosu na nekadašnje trendove je novi običaj da se tapete apliciraju na samo jedan od zidova u sobi. Pogodne su za uređivanje svih prostorija u stanu, a kao najnoviji trend nametnule su se tapete koje imitiraju mramor.

2. Drvene letvice

Ljubitelj ste tekstura, ali želite zadržati dojam čistoće i elegancije? Za vas su onda idealni zidovi prekriveni drvenim letvicama. Mogu se postaviti okomito ili vodoravno, ovisno o dojmu koji se postiže s obzirom na ostatak uređenja koji vlada prostorijom. Dodatan bonus ovakvim zidovima je i mogućnost promjene boje letvica.

3. Pluteni zid

Plutene ploče neizostavan su dodatak mnogim radnim sobama, ali u posljednje vrijeme dimenzije tih ploča povećale su se na dimenzije cijelih zidova i stvorile efektan dojam u prostorima. Praktični i simpatični, ovi zidovi pobrinut će se da ne zaboravite ni na jednu obiteljsku i poslovnu obavezu, a odlična su podloga za razne uspomene, dječje crteže i drage vam fotografije.

4. Umjetnička fotografija ili slika velikih dimenzija

Ako ste umjetnička duša, voljet ćete umjetnost i na zidovima. Fotografije, crteži ili slike velikih dimenzija trenutno su hit u uređenju interijera. Prostoriji daju notu dramatičnosti i elegancije, a ovisno o motivu, ovakvi zidni komadi mijenjanju identitet sobe u trenu.

5. Tapecirani zidovi

Volite osjećaj hotelske udobnosti i elegancije u vlastitom domu? Ako je to slučaj, svidjet će vam se činjenica da su tapecirani zidovi trenutno veliki hit u svijetu uređenja interijera. Najčešće se nalaze u spavaćim sobama u kojima stvaraju maksimalan dojam luksuza, ali i topline.

6. (Pre)veliko ogledalo

Idealna za male prostore, ogledala stvaraju izvrsnu vizualnu varku u vidu dimenzija prostorije. Male sobe s velikim ogledalom činit će se veće i prostranije, dok će ogledalo velikom prostoru dati notu elegancije. Prema vlastitim željama i mogućnostima, ogledalo može prekrivati cijelu površinu i tako neupitno postati najzanimljiviji zid u stanu.

7. Kameni zid

Iako obično smješten oko kamina, ovakav zid možete uklopiti u bilo koju prostoriju vašeg stana te neovisno o tome posjedujete li kamin ili ne. Ovakvi su zidovi već dulji niz godina u modi, a i iz nje ne izlaze. Jer, nijedan materijal ne unosi rustučnostu u prostot u mjeri u kojoj to radi kamen.

8. 'Nedovršeni' zid

Ovi su zidovi potpuni hit u uređenju interijera, osobito ako govorimo o trendovskom industrijskom dizajnu. Mnogima neprivlačni jer svojim betonskim izgledom djeluju pomalo nedovršeno, uz pravilan odabir ostatka namještaja i odgovarajuću paletu boja, ovakav zid može vizualno 'nositi' cijeli vaš stan.

Linker
17. travanj 2024 10:29