Instagram, @geometryclub
FOTO PROJEKT

Zadivljujuća simetrija zgrada na uzbudljivom Instagram profilu

U moru interesantnih Instagram profila posebno se ističe jedan koji na prvi pogled ne nudi ništa spektakularno, ali ipak – zgrade fotografirane uvijek iz iste perspektive iz nekog su razloga posebno uzbudljive!

Posljednje dvije godine grafički dizajner i fotograf Dave Mullen na profil Geometry Cub postavlja fotografije zgrada koje su uvijek slikane iz istoga ugla, a iako se na njima vidi samo mali komadić zgrade, jako zorno prikazuju veliku raznolikost arhitehtonskih stilova.

A photo posted by Geometry Club (@geometryclub) on

Na profilu su zgrade fototografirane u Tokiju, Sao Paolu, Melbourneu, Rimu, Teheranu, Berlinu, Vancouveru, Sheffieldu i mnogim drugim gradovima, a iako je započeo samostalno, sada je već izgradio i malu mrežu suradnika. Dosad je već primio više od 500 priloga, ali je objavio svega njih 200 od kojih su mu neke poslali profesionalni fotografi, a druge entuzijastični amateri s Instagrama.

A photo posted by Geometry Club (@geometryclub) on

Mullen svoju fascinaciju fotografijama zgrada objašnjava privlačnošću prema "linijama, oblicima i simetriji" i zaista je opuštajuće i zadivljujuće gledati ovaj profil i prolaziti kroz niz savršenih crno-bijelih fotografija.

Sredinom godine bi se čak trebala pojaviti mobilna aplikacija koju razvija s developerom Alexanderom Egdeom, a koja bi trebala pomoći zainteresiranima da snime savršeno poravnane fotografije po standardima koje je Mullen postavio.

Linker
17. travanj 2024 00:17