Zabava u metropoli

3 zagrebačka događanja koja morate posjetiti

S dolaskom toplijeg vremena, zabava se iz zatvorenih prostora seli pod vedro nebo, pa oni koji ne iskoriste vikend i praznike za putovanje mogu uživati u zanimljivim događanjima u Zagrebu.

Ljeto u MSU
Subote su rezervirane za uživanje na jednoj od najljepših zagrebačkih terasa - i to uz odličnu glazbu, filmove i performanse. Nakon tri uspješne sezone koncerata i krovnih partija u Muzeju suvremene umjetnosti, na "Ljeto u MSU" će ove godine, osim glazbenika, doći i hrvatski umjetnici. Od 10. lipnja pa sve do 15. srpnja, na pozornici s pogledom na grad nastupit će riječki rock sastav Johnatan, reper Kandžija i njegov bend Gole žene, glazbenik Rambo Amadeus, zagrebački pop sastav Detour i te grupa Vatra, a sezonu će otvoriti punk bend Pankrte. Prije koncerata, od 18 do 20 sati, moći će se pogledati filmovi iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona. Karte kupljene za koncert vrijedit će i za ulaz na kino projekciju te posjet izložbi "Braco Dimitrijević: Retrospektiva".Subotnji program će svojim performansima obogatiti brojni hrvatski umjetnici, a prvi po redu bit će upravo Braco Dimitrijević koji će na krovu muzeja izvesti "Kratka povijest umjetnosti u 1200 sekundi".

Marija Gašparović / Design District Zagreb


Design District Zagreb
Kvart omeđen Draškovićevom, Vlaškom, Držićevom i Zvonimirovom ulicom doživio je potpuni procvat. Jedan od razloga je i festival koji se od 13. do 18. lipnja održava u Martićevoj ulici i Ratkajevom prolazu te brojnim zanemarenim ili nekorištenim prostorima u okolnim ulicama. Prolaz će se transformirati u "Zeleni Ratkaj" - pop-up šumu i urbani povrtnjak, a u njemu će se moći i relaksirati, družiti i igrati društvene igre. U prizemlju Vojne bolnice bit će postavljena izložba portreta ljudi koji djeluju, žive ili rade u kvartu pod nazivom "Kvart osobno" fotografkinje Marije Gašparović. Osim toga, održavat će se i stručna vodstva po arhitektonskim znamenitostima u kvartu, a za javnost će biti otvorena i Okrugla dvorana Hrvatske narodne banke. Kreativci će se moći okušati u pisanju arhitektonske kritike, izrađivanju umjetničke strip razglednice ili izrađivanju predmeta od keramike. Na ulicama će biti postavljen niz umjetničkih instalacija te će se održavati edukativne radionice i brojne aktivnosti za klince.



Tko pjeva zlo ne misli
Poput obitelji Šafranek, gospona Fulira i ostalih Zagrepčana iz 30-ih prošlog stoljeća, 10. i 11. lipnja na Vidikovcu u parku Maksimir, možete uživati u nastupima puhačkog orkestra i kušati starozagrebačke specijalitete. Dvodnevnim festivalom "Tko pjeva zlo ne misli" odaje se počast istoimenom filmskom ostvarenju te se priziva duh prošlih vremena. Štimungu će pridonijeti niz glazbenih nastupa - svirat će puhački orkestar Zeta koji je nastupio i u filmu, šlagere će izvoditi Tvrtko Stipić i Tango Appassionato, za klasične brojeve bit će zadužen Promenadni ansambl, a Jimmy Stanić će sa svojim bendom Sexy Boys izvoditi evergreene. Program počinje u podne, a večernji sati rezervirani su za projekciju omiljenog filma.

Linker
20. travanj 2024 14:03