Profimedia
ŠVEDSKI POP

ABBA se ponovno okuplja nakon više od trideset godina

Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson i Anni-Frid Lyngstad, četvoro originalnih članova legendarnog benda ABBA će se ponovno okupiti kako bi sudjelovali u "digitalnom projektu“.

Švedska pop grupa nije zajedno nastupila otkako su se razišli prije više od 30 godina iako su se u lipnju svi pojavili na 50. obljetnici benda. Projekt zbog kojega se okupljaju uključuje virtualnu stvarnost i umjetnu inteligenciju te bi trebao predstavljati "novo iskustvo zabave", a razvijaju ga u suradnji s glazbenim menadžerom Simonom Fullerom.

"Istražujemo novi tehnološki svijet koji će nam dopustiti da kreiramo potpuno nove forme zabave i tipove sadržaja koji prije nisu bili mogući i koje, uostalom, nije bilo moguće niti zamisliti", izjavio je Fuller koji je ime u glazbenom svijetu stekao kao menadžer teen pop senzacije Spice Girls. Detalji o ovom revolucionarnom projektu bit će poznati 2017. godine.

ABBA se razišla 1982. nakon više od deset godina zajedništva. Cilj ovog projekta je prenijeti "ABBA iskustvo" novoj generaciji fanova te im omogućiti da "vide, čuju i osjete bend na dosad nezamislive načine".

"Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Super Trouper"… samo su neki od velikog niza hitova koje su napravili ovi švedski pop prvoborci. Njihova glazba je adaptirana i za uspješan mjuzikl "Mamma Mia!" koji je 2008. pretvoren i u film u kojem glume Meryl Streep, Julie Waters i Pierce Brosnan.

Linker
16. travanj 2024 21:34