Neja Markicevic / CROPIX
Glazba i ples

Dvorišta, Medvedgradske glazbene večeri... Što još ne smijete propustiti ovoga ljeta

Zagreb, Istra, Međimurje... Hrvatska vrvi od zanimljivih događanja pod zvijezdama koje se definitivno isplati posjetiti.
Medvedgradske glazbene večeri

Medvedgradska utvrda, od 12. do 14. srpnja, ponovno će se pretvoriti u najljepšu glazbenu pozornicu s pogledom na svjetla Zagreba. Uz dobro poznata imena domaće i regionalne glazbene scene – sisački surf rock bend The Bambi Molesters, sarajevsku pjevačicu Amiru Medunjanin i alternativne rokere Kries, na srednjobvjekovnoj utvrdi zasvirat će i neka nova imena. Pa će se tako, u sklopu programa “Akustika na vrhu kule” moći poslušati zagrebačka folk blues skupina Nellcote, zagrebački alt-rock bend Mnogi Drugi te koprivnički sastav Oganj. Broj ulaznica je ograničen, a posjetitelje će do lokacije koncerata voziti minibusevi.

Forestland

U samom srcu Međimurja smjestilo se mjestašce Brezje koje je već četiri godine domaćin najzelenijeg festivala u Hrvatskoj. Od 20. do 21. srpnja u šumskoj oazi moći će se uživati u elektronskoj glazbi za koju će biti zadužen DJ Mahmut Orhan. Uz njega, u Lijepu našu stižu i Mark Otten, Lawrence Apag, Matroda, Dekova i Radiology te ostali techno, house, bass, grime, trap, trance i EDM izvođači. Osim u šumi, partija se i na pješčanoj plaži te uz dva bazena, a cijena ulaznice za festival iznosi 100 kn.

Photo by @[207707399243078:0]

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Pitoreskni gradić Svetvinčenat po 18. će put biti domaćin plesnog festivala na kojem će se, u 4 dana trajanja, moći pogledati 10 plesnih izvedbi. Od 20. do 23. srpnja uživat će se u nastupu mađarske plesne kompanije Timothy and the Things i austrijske kompanije Hungry Sharks koja će svojom predstavom "Hidden in Plain Sight" otvoriti ovogodišnje izdanje istarskog festivala. Vrhunac će biti multimedijalna predstava "Birdie (Ptičica)" španjolske kazališne grupe Agrupación Señor Serrano koja se po treći put vraća u Hrvatsku. Izvedbe na gradskom trgu i u gradskoj loži su besplatne, dok cijena karata za one u kaštelu Grimani iznosi 60 kn.

Dvorišta

Od 14. do 23. srpnja zagrebačka gornjogradska dvorišta ponovno otvaraju svoja vrata! Svako ima svoju priču, a ove se godine može guštati na čak 7 lokacija – za javnost će biti otvorena dvorišta palača Balbi, Gvozdanović i Erdody-Drašković te atrij Muzeja grada Zagreba i privatno dvorište u Basaričekovoj u kojem je sniman kultni film “Tko pjeva zlo ne misli”. Svake se večeri, od 18 do 24 sata, može uživati u živim svirkama jazz, klasične i pop glazbe te finim zalogajima i piću, a sve to u čarobnom ambijentu u koji inače nemamo prilike zaviriti. Ulaz je slobodan.

Zagreb, 170715. 
Veceras je na Gornjem gradu zapocela druga po redu manifestacija Dvorista, koja ce trajati do 26.07. Tih 10 dana, posjetioci su u mogucnosti razgledati dvorista, inece zatvorena za javnost. Za razliku od prosle godine, ove je otvoreno i jedno privatno dvoriste u kojem je sniman kultni zagrebacki film, Tko pjeva, zlo ne misli.
Na fotografiji: ayelijer Mestrovic, Mletacka 8.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Linker
11. travanj 2024 12:52