NOĆNE ŽIVOTINJE

Još jedan veliki redateljski uspjeh Toma Forda

Prošlo je sedam godina od posljednjeg filma modnog dizajnera Toma Forda “A Single Man“, a ako je suditi po traileru za njegov novi film “Nocturnal Animals“, čekanje se itekako isplatilo.

U filmu Amy Adams i Jake Gyllenhaal glume par koji prolazi kroz toliko tešku rastavu braka da Gyllenhallov lik, Edward Sheffield, napiše roman o njihovoj vezi i nazove ga, pogodili ste, “Nocturnal Animals”. Nakon što pošalje rukopis Susan Morrow (koju glumi Adams), onda posumnja da su te tužne, nasilne stranice ustvari prikrivena prijetnja i najava osvete za nešto što je ona učinila dok su još bili u braku. “Učinila sam mu nešto grozno…“, ona kaže u jednom trenutku u traileru, a kasnije čujemo i Edwardov odgovor „Nitko se neće izvući nekažnjeno!“

U filmu glume još i Michael Shannon, Aaron Taylor Johnson, a riječ je, ustvari, o ekranizaciji romana “Tony and Susan“ koji je 1993. objavio američki pisac Austin Wright. Film je kritika i festivalska publika odlično prihvatila, premijeru je imao u Cannesu prošle godine gdje je ostvario i nevjerojatan distribucijski ugovor od 20 milijuna dolara s tvrtkom Focus Features, a na nedavno završenom Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji osvojio je veliku nagradu žirija.

Film u kina dolazi 17. studenoga.

Linker
24. travanj 2024 09:01