promo KNAP
promo KNAP

29. rujna

Komedija 'Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto' stiže u KNAP

Popularna komedija „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“  talijanskog autora Antonia Amurria uskoro će zaživjeti i u zagrebačkom kazalištu KNAP

Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s onom drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje uskoro donosi predstava Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog DA.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Kroz priču nas vodi deset jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno deset “najopasnijih tipova supružnika na tržištu“ - Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje i piščevo poznavanje i razumijevanje ženske ćudi, muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Promo KNAP

Iskra Jirsak Petar Atanasoski

 

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak uspješnih kazališnih djela poput „Ja tata“ i „Žene su s Venere , a muškarci s Marsa“, te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP. Premijerna izvedba održat će se 29. rujna.

Tagovi