Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Aukcija u New Yorku

Legendarna bijela rukavica Michaela Jacksona ide na prodaju

New York je danas uzbuđen jer započinje zanimljiva aukcija posvećema rock memorabilijama iz svijeta glazbe i filma. Domaćin aukcije pod nazivom "Rock & Roll Through The Lens:The Intersection of Movies and Music" bit će njujorška kuća Bonhams, a moći će se sudjelovati i online.

Ovom tematskom aukcijom pokušat će se približiti bliska veza između Hollywooda i američke pop kulture dok su određeni predmeti slavnih glazbenika danas dio opće kulture, pogotovo ako govorimo o njihovoj odjeći. Ovo je nastavak na uspješnu prošlu Bonhams aukciju na kojoj je Samov piano iz Rick's Caféa, iz filma "Casablanca", prodan za čak 2 milijuna dolara. Ove godine aukcija "Rock & Roll Through The Lens" ponudit će konzolu za miksanje iz studija Abbey Road u kojem je bend Pink Floyd završio produkciju albuma "Dark Side of The Moon", zatim jaknu s turneje Brucea Springsteena koju je Springsteen osobno darovao Alu Pacinu te kožnu jaknu koju je Elvis Presley nosio u filmu "Roustabout".

Neki od kultnih odjevnih predmeta su i bijela rukavica Michaela Jacksona koju je često nosio na nastupima, ali se s njom pojavljivao i u javnosti te kolekcija cipela za nastupe koje su obilježile turbulentnu karijeru glazbenice Cher. Kako se kreću početne cijene ovih predmeta provjerite ovdje.

Linker
16. travanj 2024 11:03