Profimedia
GLAZBENICA U USPONU

Maggie Rogers - nova zvijezda koju je otkrio Pharell Williams

Iako se glazbom bavi od sedme godine i prve je snimke objavljivala još kao školarka, tek je slučajan susret s Pharellom Williamsom mladoj američkoj glazbenici Maggie Rogers otvorio put prema svjetskoj slavi.

Na studiju produkcije i pisanja glazbe na Sveučilištu u New Yorku se na jednom predavanju pojavio slavni glazbenik kako bi poslušao studentske radove i dao im poneki savjet. Kada je na red došla pjesma "Alaska" – fini spoj akustičnih ritmova i velikih harmonija - 22-godišnje Maggie, Pharellu su se oči raširile. "Na ovo nemam zamjerki, baš nikakvih. Kroz ovu pjesmu čujem čitavu tvoju priču. Nikad u životu nisam čuo nešto ovakvo" – izjavio je tada Pharell, a video s njihovim susretom postao je viralan, skupio gotovo 2,5 milijuna pregleda i promijenio život mlade Maggie Rogers.

Pjesma "Alaska" sada već ima 30 milijuna streamanja na servisu Spotify, a njezin novi EP "Now That The Light Is Fading" dobiva oduševljene kritike širom svijeta.

"Za ovo sam učila i spremala se čitav život, ali nikada nisam mogla zamisliti da bi se sve moglo odigrati na ovaj način" – izjavila je Rogers za BBC i dodala da nije unaprijed znala da će Pharell Williams doći na predavanje, jednostavno je ponijela sa sobom svoju posljednju demo-snimku, baš kao što je činila svaki tjedan. To je bila uobičajena domaća zadaća, uvjet za polaganje ispita.

Maggie Rogers je rođena u ruralnom dijelu američke države Maryland, počela je svirati glasovir i harfu još kao sedmogodišnja djevojčica, a prvu pjesmu je napisala s 13 godina. Jednom je izjavila da joj je glazba postala način na koji procesuira vlastiti život i da je uvijek pisala pjesme o tome kako se osjeća, a kasnije bi sama sebi svirala te iste pjesme kako bi se oraspoložila.

Dosta je tog pristupa sačuvano i na njezinom novom EP-u. Njezin je pop vrlo intiman, a fini, prozračni aranžmani se lijepo uklapaju s njezinim nježnim vokalom.

Pharrell je prvi primijetio njezinu unikatnost, a mlada glazbenica je sada spremna osvojiti svijet. Trenutačno je na velikoj turneji koja obuhvaća Europu, Sjedinjene Američke Države, Japan i Kanadu, a iako je riječ o zvijezdi u usponu, neki od koncerata rasprodani su mjesec dana unaprijed. Nedavno je nastupila i u showu Jimmyja Fallona koji itekako dobro prepoznaje trendove.

U svakom slučaju, riječ je o glazbenici pred kojom su velike stvari; glazbenici koja je spremna osvojiti svijet.

Linker
22. travanj 2024 18:02