Profimedia, Film Stills
POSEBNO USPJEŠNA GODINA

Medijski div Disney ostvario rekordnu zaradu u 2016. godini

Prošla je godina bila posebno uspješna za produkcijsku kuću Disney jer je ušla u povijest i srušila rekord koji je do sada držao Universal.

Naime, Disney je postao prvi filmski studio koji je u godini dana zaradio više od sedam milijardi dolara od prodaje ulaznica za kino. Svota je bila taman dovoljna da nadmaši prijašnjeg rekordera Universal koji je 2016. završio sa zaradom od 6,89 milijardi.

Medijska kompanija koja je prije bila najpoznatija po projektima za djecu, u 2016. godini zavladala je filmskim tržištem i pokosila konkurenciju. Naravno, u njihovom slučaju se nije radilo o pukoj sreći, već o pomnom planiranju, investiranju i izgradnji franšiza na koje su potrošili više od desetljeća.

Među najuspješnijim filmovima protekle godine Disney je imao čak njih pet: "Potraga za Dorom", "Kapetan Amerika: Građanski rat", "Knjiga o džungli", "Zootropola" te "Rouge One: Priča iz Ratova Zvijezda", koji je već u prvom vikendu prikazivanja ostvario veliki uspjeh te zaradio vrtoglavih 290 milijuna dolara.

Medijska kuća Disney za sve je svoje obožavatelje najavila nove projekte koji nam dolaze u iduće tri godine, a već ove gledat ćemo dugo iščekivani film "Ljepotica i zvijer" s Emmom Watson u glavnoj ulozi, vraćaju nam se "Čuvari galaksije", animirani film "Auti", novi nastavak "Ratova zvijezda", ali i remake filma "101 Dalmatinac" te novi animirani film "Coco".

Linker
19. travanj 2024 13:48