Getty Images
GLAZBENI STREAMNIG

Metallica je bend s najviše streamanja na svijetu

Metallica je službeno postala metal bend s najviše streamanja na svijetu. Prema nekim procjenama fanovi su putem streama poslušali vremenski ekvivalent od nevjerojatnih 11 892 godina njihove glazbe.

Nedavno su objavili svoj deseti album "Hardwired… To Self-Destruct", a prije objave albuma su na Youtube kanalu postavili spotove za sve pjesme s albuma.

Spotify je objavio da je upravo Metallica bend s njaviše streamova na njihovoj platformi s više od 7 milijuna slušatelja mjesečno. Njihov najveći hit "Enter Sandman“ poslušan je 108 milijuna puta, a njihova se glazba nalazi na 15 milijuna korisničkih playlista.

Unatoč velikim uspjesima, popularni američki bend ne miruje. Najavili su objavljivanje novog albuma s obradama, ali još nisu precizirali kada će se to dogoditi. To će biti njihov drugi album obrada nakon "Garage Inc.“ Iz 1998. godine.

Ranije ovog tjedna Metallica se pojavila na američkom Tonight Showu gdje su s voditeljem Jimmyjem Fallonom i bendom The Roots izveli urnebesnu verziju hita "Enter Sandman“ na dječjim instrumentima-igračkama.

Linker
16. travanj 2024 08:20