Tom Hines
NOVI SINGL

Odlični Future Islands najavili novi album za travanj

Jedan od omiljenijih indie bendova današnjice najavio je iščekivani izlazak novog, petog studijskog albuma "The Far Field" za 7. travnja ove godine.Najavnim singlom "Ran" dali su naslutiti kako će zvučati.

Trio iz Baltimorea zagrebačku je publiku oduševio već četiri puta; prvi put u Ksetu davne 2010., zatim u Močvari 2014. te na festivalima Terraneo i prošlogodišnjem INmusicu. Američki glazbeni časopis Rolling Stone uvrstio ih je 2014. godine među 10 najboljih novih izvođača što ih je lansiralo na turneje diljem svijeta. S obzirom na ovaj uspjeh njihov novi album, najavljen za travanj, fanovi s nestrpljenjem iščekuju. “The Far Field” se nadovezuje na izuzetno uspješan album "Singles" iz 2014. godine i donosi 12 novih ljubavnih pjesama koje potpisuju članovi benda - Samuel T. Herring (vokal, tekstovi), William Cashion (bas, gitara) i Gerrit Welmers (klavijature, programiranje).

Future Island su počeli rad na novom albumu u siječnju prošle godine u rodnom Baltimoreu, nakon čega su krenuli na mini turneju kojom su željeli ispitati reakciju publike na svoj rad nastupajući na tajnim koncertima pod lažnim imenima. Nakon turneje otputovali su u Los Angeles gdje su snimali s Grammyjem nagrađenim producentom Johnom Congletonom u legendarnom Sunset Sound studiju u kojem su brojni glazbenici, od The Beach Boysa do Princea, snimili svoja glazbena remek dela.

"The Far Field" je prvi album benda na kojem je bubnjeve uživo odsvirao Michael Lowry, koji im se pridružio prilikom spektakularnog izvođenja pjesme "Seasons (Waiting On You)" u emisiji "Late Night with David Letterman". Na novom albumu gostuje i legendarna Debbie Harry iz benda Blondie. Novi singl "Ran" najavio je novo izdanje, a u nastavku poslušajte kako zvuči.

Linker
18. travanj 2024 23:31