Reuters
BIOGRAFSKI FILM

Otkriveno je tko će utjeloviti legendarnog dizajnera Alexandera McQueena

Ranije ove godine najavljen je film o legendarnom britanskom dizajneru Alexanderu McQueenu, a sada je napokon otkriveno tko će utjeloviti tragično preminulog dizajnera.

Zvijezda filmova "Unbroken" i "Money Monster", engleski glumac Jack O'Connell, glumit će jednog od najznačajnijih modnih dizajnera koji je 2010. godine počinio samoubojstvo. Film režira Andrew Haigh, najpoznatiji po djelima "45 Years" i "Weekend", a fokusirat će se na mjesece prije McQueenove legendarne revije održane samo godinu dana prije njegove smrti.

Actor Jack O'Connell arrives at the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Awards at the Royal Opera House in London, February 14, 2016. REUTERS/Paul Hackett - RTX26X25
REUTERS
Jack O'Connell

"Alexander McQueen je 2009. godine priredio jednu od najljepših revija na kojoj je predstavio prekrasne obrade svojih najboljih kreacija u posljednjih 15 godina. To je bio show koji je posvetio svojoj majci i u kojem je želio prikazati smisao svojeg života i svoje umjetnosti. Film istražuje njegov kreativan proces u mjesecima prije revije i omogućuje intiman portret muškarca koji je stajao iza svjetski poznatog brenda. Bit će to dirljivo slavlje genija čiji su dizajni nadišli modu i postali umjetnost" - stoji u priopćenju francuske distribucijske kuće.

Scenarij za biografski film napisat će Chris Urch, a temeljit će se na McQueenovoj biografiji "Blood Beneath the Skin" koju je napisao Andrew Wilson. Naziv filma još nije otkriven, ali njegova premijera se očekuje krajem iduće godine. Ipak, ljubitelje modnog svijeta iduće godine očekuje još jedna poslastica: u kolovozu je otkriveno da se snima film Alexanderu McQueenu i njegovom burnom prijateljstvu s modnom urednicom Isabellom Blow.

Linker
24. travanj 2024 20:19