PREMIJERA NA AXN ADRIJI

Počela je treća sezona raskošne povijesne serije "Vladavina"

Treća sezona američke povijesne drame “Vladavina” regionalnu premijeru sinoć je imala na AXN Adriji. Nove episode tako se sada mogu pogledati od srijede, 19. listopada u tjednom terminu u 21:00.

“Vladavina” prati život mlade Mary Stuart, kraljice Škotske, koja sa svojim dvorjankama dolazi u Francusku kako bi osigurala strateško savezništvo između te dvije sile, a da bi u tome uspjela mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Françoisom, što i uspije. Mary naposlijetku postaje žena francuskog kralja čime stječe mnogo neprijatelja i biva uvučena u nepreglednu mrežu dvorskih intriga prožetih politikom i ljubavnim aferama.

Treća sezona počinje događajima vezanim uz zadnje dane francuskog kralja Francoisa, tešku bolest te naposlijetku smrt. Mary time postaje udovica i nađe se u teškoj situaciji jer više nije kraljica Francuske. Francisov brat Charles je okunjen za novog maloljetnog kralja, uz kojeg vlada Catherinea de Medici. Kao važno poprište događaja treća sezona uvodi dvor engleske kraljice Elizabete koja radi protiv Mary i skriva svoju ljubavnu aferu s Robertom Dudleyem.

Serija “Vladavina” temelji se na stvarnom životu Mary Stuart, jedne od najpoznatijih ličnosti u britanskoj povijesti koja je zbog uzbudljivog života i tragičnog kraja često bila motiv pjesnicima, skladateljima ili filmašima. Zanimljivo je da glavnu rolu igra Adelaide Kane koja s majčine strane vuče direktnu obiteljsku povezanost s Mary Stuart. Njezine protivnice Catherine de Medici i Elizabeth I glume Megan Follows i Rachel Skarsten, Francoisa je utjelovio Toby Regbo, a njegovog polubrata Sebastiana “Basha” Torrance Coombs. Autori serijala su Laurie McCarthy i Stephanie SenGupta koja se proslavila radeći na hitovi “Hawaii F-O” i “Zakon i red”. Vješto balansirajući između povijesnih, ljubavnih i, čak, tinejdžerskih voda serija “Vladavina” uhvatila je mnoštvo nominacija za televizijske nagrade i osvojila prestižnu “People’s Choice Award” 2014. godine. Nakon tri uspješne sezone 11. ožujka ove godine potvrđena je i četvrta sezona.

Treća sezona “Vladavine” ima 18 epizoda koje se mogu pogledati na AXN Adriji u terminu srijedom u 21:00 od 19. listopada.

Linker
19. travanj 2024 06:53