Foto: profimedia
UZBUDLJIVI AMERIČKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Poznati glumci stali na stranu Hillary Clinton

Američka predsjednička kampanja se približava vrhuncu. Danas će se održati prvo, 90-minutno televizijsko sučeljavanje između demokratske kandidatkinje Hillary Clinton i republikanskog kandidata Donalda Trumpa, a sve će kulminirati velikim finalom – izborima koji se održavaju 8. studenog.

Pobijedi li Hillary Clinton, ona će biti prva američka predsjednica, a u novom se promotivnom spotu osvrnula na vrlo česte mizogine i posve neprimjerene izjave svoga protukandidata. Odličan promotivni spot bazira se na jednostavnom pitanju: Je li Donald Trump predsjednik kojega bismo poželjeli vlastitim kćerima?

Ovo pitanje prate prizori mladih žena koje se ogledavaju u zrcalu ili mobitelu, a sve prate audio snimke Trumpovih prostačkih komentara ženskog izgleda. Jednostavno i vrlo snažno.

Njezin drugi promotivni video režirao je poznati redatelj Joss Whedon, a u njemu se pojavljuje niz celebrityja koji podsjećaju glasače na to koliko je njihov glas važan. Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, James Franco, Mark Ruffalo i mnogi drugi odlučili su na izborima podržati kandidatkinju demokratske stranke.

Još se čeka Trumpov odgovor, ali ako su promotivni spotovi ikakvo mjerilo – Hillary Clinton je za sada u prednosti.

Linker
24. travanj 2024 16:14