Profimedia, UPPA News
Novi dokumentarac

Prinčevi William i Harry po prvi put iskreno progovorili o majci

Ove godine označava se dvadeseta obljetnica od tragične pogibije princeze Diane, a organizacije diljem svijeta koriste priliku kako bi se prisjetili niakd prežaljene figure princeze koju je javnost obožavala.

Kensingtonska palača organizirala je veliku izložbu posvećenu modnom stilu princeze Diane u sklopu koje su izloženi neki od legendarnih kostima i haljina koje je nosila. Također, ove će godine Diana dobiti i svoj nacionalni dan posvećen dobroti i humanitarnom radu kojem je bila predana. Svim ovim događajima priključio se i kanal ITV koji je jučer obznanio kako već neko vrijeme radi na intimnom dokumentarcu o njezinom životu. U projektu su sudjelovali prinčevi William i Harry koji su po prvi puta podijelili neka intimna sjećanja koja ih vežu uz majku.

The Prince and Princess of Wales with sons Prince William, right, and Prince Harry prepare for a cycling trip in Tresco during their holiday in the Scilly Isles., Image: 105905949, License: Rights-managed, Restrictions: 075-12 ROYALTY-CHARLES, PRINCE OF WALES 75-12, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Obojica su priznali kako su u proteklih 20 godina izbjegavali razgovarati o gubitku majke s kojom su bili vrlo bliski i kojima je uvijek pokušavala omogućiti što 'prirodnije' djetinjstvo.

**FILE PHOTO** Princess Diana, Princess of Wales, wearing Donald Campbell pink dress and a John Boyd hat, meets the public during a walkabout. 
Perth,  AUSTRALIA - April 07, 1983./ANWARHUSSEINCOLLECTION_1500.021/Credit:Anwar Hussein/SIPA/1404071524, Image: 222959979, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Govoreći o tome koliko su se on i brat povezali kroz iskustvo gubitka majke, princ William je objasnio: "Bilo je vrlo lako pobjeći od toga i izbjegavati tu činjenicu cijelo vrijeme. Čak niti Harry i ja nismo o tome razgovarali svih ovih godina, barem ne dovoljno.", a s tim se u dokumentarcu složio i Harry te nadodao: "Uvijek sam mislio čemu spominjati prošlost i ono što će te na kraju samo rastužiti. Ne možeš to promijeniti i ne možeš ju vratiti. A kada kreneš o tome razmišljati možete te samo učiniti depresivnim. William bi mi uvijek govorio kako trebam sjesti i suočiti se s tim."

Prince Charles, Prince of Wales and Diana, Princess of Wales leave the Lindo Wing at St. Mary's Hospital with baby Prince William on June 22, 1982 in London, England/Credit:HUSSEIN ANWAR/SIPA/1307191737, Image: 234781549, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Linker
20. travanj 2024 05:13