Foto: profimedia
ZVIJEZDA SERIJALA MR. ROBOT

Rami Malek - zvijezda egipatskog podrijetla o kojoj će se još mnogo čuti

Rami Malek je postao prvi etnički manjinski glumac koji je osvojio nagradu Emmy za najbolju glavnu ulogu u dramskoj seriji nakon 18 godina.

Malek, inače egipatskog podrijetla, je osvojio nagradu za glavnu ulogu u serijalu “Mr. Robot“. “Nadam se da će ova moja nagrada otvoriti put drugim manjinskim glumcima“, izjavio je Malek prilikom dodjele, a njegov se uspjeh može smatrati još većim budući da, po kladionicama, nije bio u glavnom krugu kandidata za nagradu.

Mr.Robot/ Foto: Profimedia

Najviše su izgleda imali Kevin Spacey za svoju ulogu u serijalu “Kuća od karata“, sjajni Bob Odenkirk za ulogu u “Better Call Saul“ i Matthew Rhys iz serijala “The Americans“.

Posljednji dobitnik Emmyja za glavnu ulogu u dramskoj seriji koji nije bio bijelac bio je Andre Braugher za ulogu u serijalu “Homicide: Life on the Street“ još 1998.

“Počašćen sam što stojim ovdje i predstavljam svoju obitelj i svaku osobu koja mi je pomogla da dođem ovoliko daleko“, rekao je Malek koji je i sam bio iznenađen što je dobio nagradu.

Mr. Robot/ Foto: Profimedia

Rami Malek se rodio u Los Angelesu 1981., a njegovi roditelji su Egipćani. Polazio je poznatu srednju školu Notre Dame u Kaliforniji, a maturirao je 1999., zajedno sa svojom kolegicom, glumicom Rachel Bilson.

Prvu veliku televizijsku ulogu ostvario je u “Gilmoreicama“, a kasnije se pojavio još i u serijalima “24“, “The Pacific“, “Over There“ i “The War at Home“. Glumio je i u filmovima kao što su “Larry Crowne“, “Twilight: Breaking Dawn“ te u seriji filmova “Noć u muzeju“, ali je ipak najpoznatiji po ulozi u serijalu “Mr. Robot“ u kojemu glumi od 2015.

Linker
16. travanj 2024 07:19