Promo
Štivo za ljeto

Čak i ako ne želite postati šefica, znamo zašto biste trebali pročitati bestseler #ŠEFICA

Inspirativna knjiga za žene koja je objavljena baš u pravom trenutku

Mnoge od nas obožavaju kupovati preko interneta. ASOS, Zara, Mango… vi izaberite. Volite li online šoping, velika je vjerojatnost da ste naišli na poznati brend Nasty Gal, čija je osnivačica Sophia Amoruso. Kod nas je upravo objavljena njezina knjiga #ŠEFICA, a ovo je šest razloga zašto biste trebale pohrliti u knjižare po svoj primjerak i ponosno je ponijeti na plažu.

Žena ste

Iako je knjiga u originalu objavljena prije nekoliko godina, ona upravo sada proživljava svoju renesansu. U trenutku kada nas mnogi pokušavaju uvjeriti da je feminizam loš i da se treba vratiti starim vrijednostima, ova nas knjiga budi i daje nam nadu da je uspjeh moguć uz malo truda i mašte. Sudeći prema popularnosti serije Sluškinjina priča, mjesto žene u svijetu počelo se ozbiljno preispitivati i to u pravom smjeru. #ŠEFICA je knjiga koja potiče žene na djelovanje i proaktivnost.

Zanima vas moda

Moda je svuda oko nas, a mnoge od nas maštaju o svojem mjestu u fashion biznisu. Sophia nam priča priču o svom životu, i svojim – ne baš sjajnim – počecima, usput nas podučavajući o tome što je svijet mode i kako u njemu uspjeti svojim radom, s vrlo malo ulaganja. Kao što sama kaže, rad u svijetu mode nije samo produženi odlazak u šoping. No, nemojte da vas to uplaši – uz njezine savjete, uspjeh se čini itekako dostižnim.

Ovo nije uobičajena knjiga samopomoći

#ŠEFICA se može čitati na različite načine: kao autobiografija, priručnik o osobnom stilu, poslovni priručnik, te kao jedna iznimno zanimljiva životna priča. Kod ovakvih knjiga najveća je opasnost da ne postanu samo trendi. Životne mudrosti, koje Sophia sipa kao iz rukava, jako su vrijedne i preporučamo vam da im posvetite malo više vremena kako bi postale dio vaše svakodnevice. Nećete zažaliti.

Promo

Priča je inspirativna

Sophia je, prije vrtoglavog uspjeha, doživjela mnoge neuspjehe – i privatne i poslovne. Ali, ona ih je upijala i iz njih crpila snagu za nove početke koji su na kraju rezultirali slavom. Možda u ovom trenutku ne radite ono što biste voljele, ali to nije razlog za posustajanje. Neka vam svaki neuspjeh, koliko god boli kad se dogodi, bude motivacija na putu do vašeg osobnog ostvarenja. Kada si zadate neki cilj, koračajte prema njemu bez uzmicanja, korak po korak, i svijet će vas nagraditi.

Po knjizi je snimljena super serija

Ove je godine Netflix uspješno ekranizirao #ŠEFICU, dodajući knjizi vizualnu komponentu i bezbroj šarenih boja. Serija je sama po sebi izvrsna – u njoj pratimo zgode i nezgode prgave, mlade Sophije – ali bitno je naglasiti da je ona samo djelomično utemeljena na knjizi. Sretnice smo što imamo oba medija jer će nam se tako poruke autorice dublje urezati u pamćenje i neće pobjeći u zaborav.

Lako se čita

Kao i osobni stil Amoruso, te modni izričaj Nasty Gala, knjiga je zaigrana, ruši predrasude i ne poštuje pravila, a uz to se i lako čita. Brojne su knjige uspješnih ljudi u kojima oni razglabaju o svakoj pojedinosti svog života. Ovdje to nije tako. Sophijin je stil vrlo ekonomičan i pitak, što znači da ćete knjigu pročitati u jednom danu. Ovdje ćemo, ipak, još jednom naglasiti da će se polagano i promišljeno čitanje višestruko isplatiti. Naučite od autorice kako se o važnim pitanjima može raspravljati stilom koji je neprimjetno lepršav i izaziva smiješak na licu čitatelja.

Promo

Linker
25. travanj 2024 03:34