KONCERT U TVORNICI

Časna lubanjska: Ivana Picek - Pi promovira album koncertom u Tvornici

Talentirana producentica i multiinstrumentalistica Pi, poznatija kao Ivana Picek, predstavit će album “Časna lubanjska” u subotu 3. lipnja u Tvornici kulture.

Sjajna Ivana Picek tj. Pi nerijetko se smatra najaktualnijom i najzanimljivijom hrvatskom glazbenicom nove generacije, čiji tekstovi iskaču od svih onih klasičnih interpretacija ljubavi ili patnje. Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećene Arsenu Dediću, poznata je i kao pjevačica psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi, a talentirana Pi se bavi smionim usmjeravanjem budućnosti hrvatske glazbe.

Album “Časna lubanjska” prvi je album koji potpisuje Pi. Planine, mračne šume, kraljevi, lijesovi i demoni te odabiri i katarze koje u ovozemaljskom životu moramo proživjeti, čine ovaj album specifičnim ne samo po genijalnoj glazbi, već i po nenadmašivoj tematici albuma. Album “Časna lubanjska” je neusporediv s albumima glazbenika naših prostora, te bi se mogle povući poveznice s imenima kao što su Grimes ili Coco Rosie.

Kritika hvali ovaj uradak jedinstvene multiinstrumentalistice nazivajući ga rijetkim komadom vrhunske glazbene umjetnosti u svjetskim okvirima, hvaleći čarobno osvježenje, inovativnost, šumsku elektroniku, te sjajan zvuk i viziju koja postavlja ljestvicu ideje i realizacije vrlo visoko.

Ulaznice su u pretprodaji 25 kn, a na dan koncerta 35 kn.

Linker
25. travanj 2024 01:36