Alamy Stock Photo
FESTIVAL PIVA

Craft pivo, street food i glazba: 2. BeerYard Festival u Močvari

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2. rujna 2017. u velikom dvorištu Močvare, na istoj lokaciji na kojoj smo prošle godine započeli ovu lijepu #DoživiHmelj priču.

Najveća novost ove godine je gostovanje stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj odakle dolaze njih četiri, dok je peta pivovara iz Finske, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. 17 domaćih pivovara je potvrdilo dolazak što znači da nas ove godine očekuje preko 20 craft pivovara na festivalu.

Neke od domaćih pivovara koje ove godine sudjeluju su poznate već od prošle godine; Zmajska pivovara, Varionica, Medvedgrad i Nova Runda su prve najvljene pivovare, ostale pivovare će biti poznate u skorijem razdoblju, a bit će tu i 10-ak ekskluzivnih piva koja će po prvi put biti točena na BeerYard festivalu. Od stranih pivovara ističe se finska Sori Brewery, poznata po tome da svoje pivo proizvodi u Estoniji, a u crowdfunding kampanji su skupili 500.000€ za pokretanje vlastite pivovare.

I ove godine, uz craft pivovare, će se predstaviti i craft pubovi Craft Room, Hop In i All In koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Ove godine je plan poboljšati s tri street food objekta, koji su već potvrdili svoj dolazak, a prvi je najavljen Rocket Burger Grill iz Zagreba.

Glazbeni dio festivala ni ove godine neće zakazati, svi koji su bili sjećaju se odličnih prošlogodišnjih nastupa Magula, Kraj Programa, ESC Lifea i Muscle Tribe Of Danger And Excellencea, tako da će četiri domaća benda i ove godine, počevši od 19:00 sati, zaključiti program 2. BeerYard festivala. Njihova imena bit će uskoro objavljena.

Ulaznice su u pretprodaji od petka, 21. travnja., promotivna cijena im je 30 kuna do 19. svibnja., od 20.svibnja cijena im raste na 40 kuna, a na dan festivala, ostane li ih uopće, stajat će 50 kuna. Može ih se kupiti na sljedećim mjestima: Rockmark, Berislavićeva 13, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Hop In, Dubravkin put 3, Broom Bar, Opatovina 17, Caffe bar Horvati, Rudolfa Bićanića 12.

Linker
19. travanj 2024 02:24