Nina Đurđević
Poziv u kazalište

Nagrađene umjetnice u najnovijoj predstavi Teatra &TD 'Kuća na oštrici'

Dobitnice raznih nagrada struke, redateljica Marina Petković Liker, glazbenica Kaja Farzsky i koreografkinja i plesačica Silvia Marchig udružile su snage u najnovijoj predstavi Teatra &TD "Kuća na oštrici“ čija će se premijera održati u ponedjeljak, 5. prosinca u Kinu SC ( Savska 25) u 20 sati.

Autorski projekt Marine Petković Liker u suradnji s Kajom Farszky i Silviom Marchig nastao je iz inspiracije izvođačkim specifičnostima i kvalitetama umjetnica različitih izvedbenih medija te istraživanjem suglasja izvedbenih jezika glazbe, plesa i kazališta.

U potrazi za jednim, zajedničkim, kazališno-sinestezijskim jezikom, u ovoj predstavi prostor, tijelo, zvuk, svjetlo, kadar, ritam, intenziteti, odnosi, bivanje, suosjećanje, dvojnost i jednotnost uspostavljaju strukturu svijeta u kojem se tijelo i zvuk utiskuju jedno u drugo, u kojem se istovremeno događa zaziranje i prodiranje, strah i riskiranje, suprotstavljanje i dubinsko suosjećanje i podržavanje. Dvije izvođačice na sceni, udaraljkašica i plesačica, razgovaraju preciznim i začudno sirovim izvedbenim jezikom punim osjetilnosti, otvarajući prostore za bujicu afekata, od nježnosti i zaigranosti do grubosti i užasa. Kazališna predstava koja se prati kao precizna partitura udaraljkaškog koncerta, u sinergiji zvuka, pokreta, boja, mirisa, slika – u Kući na oštrici. Snovito.

Nina Đurđević

"Dvije žive u jednoj kući na oštrici, istovremeno manje i veće od prostora, u vremenu koje je zaustavljeno, a kojeg nastoje pokrenuti. One razgovaraju uspostavljajući vlastiti jezik isprepleten elementima zvuka i tijela, osjećajući se kao da su razgovor nesvjesnog i svjesnog, kao da su jedna zapravo. Kuća na oštrici mjesto je na koje će(mo) doći, koje će(mo) osjećati, i koje će(mo) pustiti da ječi...."- najavila je redateljica Marina Petković Liker.

Režija, scena i svjetlo: Marina Petković Liker

Ples: Silvia Marchig

Glazba: Kaja Farszky

Kostimi: Ana Fucijaš

Izvedba: Kaja Farszky i Silvia Marchig

Linker
24. travanj 2024 05:00