POPIS ZA FILMOLJUPCE

Ovi će filmovi učiniti 2017. najuzbudljivijom u posljednjih nekoliko godina

Od nove godine dijeli nas samo par dana pa je pravo vrijeme da popišemo što nam je sve najavljeno za 2017. i što možemo očekivati. Sve filmoljupce očekuje stvarno bogata godina, a posebno će uživati oni koji vole stripove.

Već u siječnju stižu nam dva filma o kojima se mnogo pričalo: "La La Land" koji je osvojio brojne nagrade te je vodeći u nominacijama za Zlatni globus i film "Jackie" s Natalie Portman u glavnoj ulozi. Svi ljubitelji knjiga "Pedeset nijansi sive" doći će na svoje jer u veljači stiže ekranizacija drugog nastavka, a obožavatelji bajki nesumnjivo s nestrpljenjem očekuju početak prikazivanja filma "Ljepotica i zvijer". Ali krenimo redom: provjerite kojim filmovima se posebno veselimo u novoj godini.

La La Land

Čini se da su Ryan Gosling i Emma Stone dobitna kombinacija: omiljeni filmski ljubavni par ponovno glumi zajedno u mjuziklu "La La Land“ koji je nominiran za nagradu Zlatni globus u čak sedam kategorija, a predviđaju mu uspješan i ostatak sezone nagrada. U kina stiže već 5. siječnja.

Jackie

Film u kojemu će Natalie Portman utjeloviti Jacqueline Kennedy, suprugu američkog predsjednika Johna F. Kennedyja u naša kina stiže sredinom siječnja, a prati nekadašnju prvu damu u danima nakon atentata njezinog supruga.

T2 Trainspotting

U nastavku "Trainspottinga" – koji se službeno zove "T2 Trainspotting" – glumi originalna postava iz filmskog hita objavljenog 1996., tu su opet i Ewan McGregor i Robert Carlyle, a nastavak režira Danny Boyle. Film u kina dolazi 27. siječnja.

Pedeset nijansi mračniji

Napeto iščekivan nastavak filma "Pedeset nijansi sive", koji je nastao prema bestseleru E.L. James stiže na samo Valentinovo. Ovog puta režiranje je preuzeo James Foley, a kao Christian Grey i Anastasia Steele svoje uloge ponavljaju Jamie Dornan i Dakota Johnson.

Lego Batman Film

Nakon velikog uspjeha Lego filma, Warner Bros. donosi novu uzbudljivu Lego Batman avanturu. U ovom ćemo filmu pratiti Batmana, koji mora napustiti samotnjačku ulogu i naučiti raditi u timu, jer njegovom omiljenom gradu prijeti Joker u najopasnijoj zavjeri do sad. Film u kina stiže sredinom veljače.

Logan

Hugh Jackman po posljednji je put utjelovio Wolverinea u filmu "Logan" koji ćemo u kinima moći gledati u ožujku. Redatelj filma je James Mangold, a bit će to Jackmanovo deveto i posljednje utjelovljenje superheroja kojeg je glumio 16 godina.

Ljepotica i zvijer

Jedan od omiljenih animiranih filmova dobio je svoju igranu verziju s Emmom Watson i Danom Stevensom u glavnim ulogama. Radi se o ekranizaciji Disneyjevog animiranog filma iz 1991. godine, a u kina stiže u trećem mjesecu.

The Circle

Triler koji otkriva tamnu stranu tehnologije je ekranizacija knjige Davea Eggersa iz 2013. godine o mladoj ženi, koju je utjelovila Emma Watson, koja se priključi moćnoj tehnološkoj kompaniji "The Circle". Film zbog kojeg ćete poželjeti da niste toliko umreženi u kinima će se prikazivati od travnja.

Čuvari galaksije Vol. 2

Nastavak kino hita iz 2014. godine koji je bio nominiran za dva Oscara te oduševio publiku naizgled nespojivom ekipom u svemirskoj avanturi u kina stiže u svibnju, a vraćaju se svi likovi: Star-Lord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista) Rocket (Bradley Cooper) i Baby Groot (Vin Diesel).

Alien: Covenant

Film "Alien: Covenant" je nastavak "Prometheusa" iz 2012. godine, ali je po svojim zastrašujućim i krvavim scenama mnogo sličniji ranijim filmovima iz franšize nego svojem prethodniku. Glavne uloge igraju Michael Fassbender, Katherine Waterston, Noomi Rapace, a u kina stiže u svibnju.

Wonder Woman

Izraelska glumica Gal Gadot prvi put je utjelovila jednu od najpoznatijih superherojki u filmu "Batman protiv Supermana: Zora pravednika", a sada je amazonska princeza napokon dobila svoj film koji u kina stiže u lipnju.

Dunkirk

Dugo očekivani film Christophera Nolana, jednog od najuspješnijih filmskih redatelja, u kina stiže u srpnju, a prikazuje događaje tijekom bitke kod Dunkirka u Drugom svjetskom ratu. "Dunkirk" je prvi redateljski pothvat proslavljenog Nolana nakon filma "Interstellar", a glavne uloge tumače Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh i oskarovac Mark Rylance te Harry Styles, bivši član benda One Direction kojem je to prva filmska uloga.

Spider-Man: Homecoming

U novom nastavku filmskog serijala čovjek-pauk je Tom Holland, a u filmu glume i Michael Keaton te Robert Downey Jr. To je ukupno treći film o čovjeku-pauku koji u kina stiže u srpnju.

Star Wars: Episode VIII

Upoznali smo je u filmu "Ratovi zvijezda: Sila se budi", a u novom nastavku filmske sage Rey nastavlja svoje putovanje s Finnom, Poeom i Lukeom Skywalkerom. O filmu se ne zna mnogo, osim da stiže 2017. godine, a dok obožavatelji nestrpljivo očekuju službeni trailer pogledajte onaj koji su sami osmislili.

Justice League

Za sve ljubitelje stripova stiže još jedna poslastica: Zack Snyder uhvatio se režiranja filma "Justice League" u kojem glavne uloge igraju Ben Affleck i Gal Gadot, a film o superherojima očekuje se krajem 2017. godine.

Linker
17. travanj 2024 00:03