Profimedia, Alamy
Ljeto na Strossu

Zagreb na jedan dan postaje egzotična Kuba!

Kuba se privremeno 'useljava' u Zagreb i to u sklopu manifestacije Ljeto na Strossu – u petak, 2. lipnja zagrebačko Strossmayerovo šetalište transformirat će se u jednu od najljepših promenadnih ulica na svijetu - Paseo del Prado. Za vruće latino ritmove pobrinut će se legendarni bend Cubismo, dok će sve biti popraćeno senzualnim plesnim koracima salse u izvedbi Marijane Batinić i Daniela Bilića.

Kubanska salsa popularna je diljem svijeta, a njezini ritmovi proputovat će i našim centrom grada. Kubanci se uz glazbu bude i s glazbom liježu, a po četvrti put to će iskusiti i Zagrepčani. Senzualne salsa korake moći će isprobati na Gornjem gradu zajedno s televizijskom voditeljicom Marijanom Batinić i radijskim voditeljem Danielom Bilićem. A nakon plesa i šetnje po senzualnoj Havani, osvježit će se i uz autentičan koktel mojito - kojeg je obožavao i Ernest Hemingway, pisac koji je dvadeset godina proveo na Kubi. Grupa Cubismo pak, inače poznata po svojim energičnim svirkama, održat će u 20 sati besplatan koncert za sve posjetitelje.

Osim plesa, u srcu Zagreba imat ćete priliku saznati i naučiti sve tajne izrade najpopularnijeg koktela na svijetu. Havanini profesionalni koktel majstori, u petak, 2. lipnja, od 18 do 20 sati predvodit će radionicu i svim zainteresiranim posjetiteljima pokazati što je temelj izvornog mojita.

Na licu mjesta ispunite Havana putovnice i u nekoliko sekundi bit ćete dio egzotike. Havana Clubu Momento Mojito je ovo četvrti put da će okupiti zaljubljenike u kubansku kulturu. Nemojte propustiti ovu jedinstvenu šetnju kroz Havanu!

Linker
16. travanj 2024 07:53