Ino Zeljak
NOVI MENU

Zagrebački Takenoko predstavio novi menu: Spoj zapada i istoka nikad nije zvučao ukusnije

Takenoko s ponosom nosi naziv prvog japanskog restorana otvorenog u Zagrebu. Tijekom svojih 15 godina postojanja, prometnuo se kao jedan od gastronomski najuzbudljivijih zagrebačkih restorana.

Razlog tome je izniman odabir najkvalitetnijih svježih namirnica (tu se posebno ističe svjetska kvaliteta tune za sushi i sashimi), uvijek besprijekorna usluga i vrhunski specijaliteti. Za njih je zadužen dugogodišnji chef kuhinje, japanac Motohiko Mochizuki, koji svojim vještim kombiniranjem i istaknutim promišljanjem sastojaka stvara zanimljiv spoj zapada i istoka, tzv. asian fusion.

Ino Zeljak
Tuna Tataki s umakom od ježinca i wasabija

Za novi proljetni meni, koji ljubiteljima suvremene japanske kuhinje otkriva neke nove egzotične okuse i kombinacije, uz chefa Mochizukija, zaslužni su Mario Starman i Mario Obrovac.

Ino Zeljak
Black sushi

Proljetni meni je ambiciozan, sezonski, lagan i prepun neočekivanih kombinacija koje se fantastično nadopunjavaju. Od ribljih jela tako se izdvaja iznimno proljetno jelo - file romba na gelu od limuna i šafrana, zatim Unayku - marinirana jegulja spojena sa svježim krastavcem i kataifi tjesteninom te Hlap Takenoko, koji je ovdje spojen u aromatičnom miomirisnom spoju mladog luka, đumbira, češnjaka, meda, soja sosa te japanske rakije – sake. Kao posebno jelo s autorskim potpisom ističe se black sushi, sjajna kombinacija lososa u tempuri, krastavca, philadelphia sira, japanskog ponzu umaka (rižin ocat i citrus ponzu), tobbika (vrsta kavijara) i sipinog crnila.

Ino Zeljak
Biftek s balsamico teriyaki umakom

Ino Zeljak
File romba na gelu od limuna i šafrana

Takenoko je također prepoznat i kao restoran s odličnim jelima s mesom u glavnoj ulozi. Izvrsni janjeći kotleti s umakom od datulja i smokvi, Kobe hamburger, odnosno 3 mini hamburgera s najcjenjenijom i najskupocjenijom govedinom na svijetu i dodatkom mini rajčica, cikorije i miso majoneze te Striploin Black Angus, mek i sočan goveđi steak u neočekivanoj kombinaciji BBQ mango umaka i soli s tartufima, samo su neka od mesnih jela koja jednostavno oduševljavaju, kako vizualno, tako i okusom i mirisom.

Ino Zeljak
Striploin Black Angus - dry age

Svježi sezonski deserti savršeno će zaokružiti svaki obrok, a kao iznimno osvježavajući ističu se lava cake - spoj popularnog macha pudinga i sladoleda od vanilije i Mochi, najpoznatija japanska slastica, veoma slična sladoledu, koja se u Hrvatskoj poslužuje ekskluzivno u Takenoku.

Ino Zeljak
Carpaccio s prahom od miso paste

Ino Zeljak
Kobe hamburger

Kao pravi pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane, Takenoko svojim novim menijem otvara proljetnu sezonu na najukusniji mogući način i donosi mnoštvo zanimljivih noviteta. Od interijera inspiriranog svjetskim metroploma, sjajne atmosfera, preko iznimne usluge, pa sve do pažljivo biranih vina i maštovite prezentacije jela, Takenoko predstavlja fine dining restoran u punom smislu te riječi. Stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i zaljubite se nove, proljetne okuse egzotičnog Japana. Adresa je Masarykova 22.

Ino Zeljak
Torta od sira

Linker
19. travanj 2024 04:52