TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH

Dosadio vam je uobičajeni turistički smještaj? Onda će vas ovih 5 lokacija oduševiti!

Nakon što smo odabrali željenu lokaciju za naše iduće putovanje, ponekad potrošimo sate i sate da bismo pronašli smještaj koji nam odgovara. Najčešće izbor padne na nekoliko više ili manjih sličnih apartmana, ili pak hotelskih ili hostelskih soba. Ipak, u nepreglednoj ponudi internetskih iznajmljivača ističu se smještaji koji ne samo da su drugačiji od svega što ste do sada vidjeli – neki od njih djeluju potpuno nestvarno.

1. The Seashell House – Isla Mujeres, Meksiko

Otok Isla Mujeres, u prijevodu Otok Žene, nalazi se 13 km od grada Cancuna, u Karipskom moru, i uz sve svoje prirodne ljepote krije i jednu nevjerojatnu kuću za iznajmljivanje. Kuća izgledom asocira na veliku školjku, točnije njih dvije, a i cjelokupan interijer prilagođen je vanjskom izgledu ovog nesvakidašnjeg smještaja. Prave školjke ugrađene su u zidove, a one sui u ulozi slavina u kupaonici i kuhinji. Kuća, među ostalim, nudi dva king-size kreveta i privatan bazen, a zamišljena je za smještaj četvero ljudi te se iznajmljuje za nešto manje od 2000 kuna po noćenju.

2. Skylodge – Calca, Peru

Noćenje u ovom hotelu namijenjeno je avanturistima. Naime, da biste u njemu spavali, morat ćete se popeti na vrh 400 metara visoke planine Via Ferrata, a ni silazak nije jednostavan – gosti se spuštaju ziplineom. Skylodge Adventure Suites sastoji se od tri ostakljene capsule koje pružaju pogled na Svetu dolinu Inka. Namijenjen je za noćenje maksimalno osmero gostiju željnih adrenalina, koji će za svoju avanturu platiti oko 3000 kuna.

3. Palace Bamileke Suite – Marakeš, Maroko

Ako vam je do romantike, ljepote, divnih boja i udobnog kreveta – zaputite se u Maroko, jer u Marakešu vas očekuje smještaj iz vaših snova. Ova tradicionalna marokanska kuća ispunit će sva vaša očekivanja, kako svojim interijerom tako i dvorištem koji ju okružuje. Najvažnija informacija je da cijena noćenja u ovoj ljepotici iznosi samo 265 kuna, a može ugostiti četvero ljudi.

A post shared by Cristin (@yungcrissis) on

4. Old Smock Windmill – Kent, England

Jeste li ikada poželjeli spavati u vjetrenjači? Ako i niste, kad vidite ovu koja se smjestila u britanskom Kentu - poželjet ćete. Na raspolaganju ćete imati 3 kata, a svaki od njih opremljen je najnovijim aparatima iako je stil uređenja u potpunosti retro, dajući prostoru toplinu i šarm. Cijena noćenja na ovom nesvakidašnjem mjestu iznosi 1484 kuna, a može primiti četiri gosta željna posebnog i drugačijeg iskustva.

A post shared by Sally Larsen (@_sallars) on

5. San Giusto Abbey Tower – Toskana, Italija

Izgrađen 1146. godine, San Giusto je srednjovjekovni samostan smješten u prekrasnoj dolini na udaljenosti sata vožnje od Rime. Njegova kula nedavno je obnovljena i uređena, no tako da je zadržana strogoća i ljepota zgrade iz 12. stoljeća. Srednjovjekovni šarm, ali i suvremeni komfor glavne su značajke ovog smještaja, a za noć u njemu morat ćete izdvojiti otprilike 1000 kuna.

Linker
18. travanj 2024 15:20