LJUBAV PREMA PUTOVANJIMA

I londonska 'it' djevojka voli Dubrovnik, ovo su njezine omiljene destinacije

Kći Katie Ford, bivše direktorice modne agencije Ford i slavnog hotelijera Andréa Balazsa u britanskim krugovima slovi za pravu trendsetericu i ‘It’ djevojku. Za portal MyDomaine nedavno je otkrila popis svojih omiljenih europskih destinacija, a među njih je svrstala i naš Dubrovnik.

S obzirom na zanimanje svoga oca, Alessandra u putovanjima i luksuznim hotelima uživa odmalena. Ljubav prema putovanjima 'opravdava' i tmurnim londonskim vremenom.

#crustationsensation

A post shared by Alessandra Ford Balazs (@alessandrabalazs) on

#FridayStripes on a Monday

A post shared by Alessandra Ford Balazs (@alessandrabalazs) on

Nedostatak vitamina D, kako navodi u šali, dodatno ju motivira na obilazak sunčanih europskih destinacija. Neke od njih svojevremeno je posjetila i s bivšim dečkom, komičarom Russellom Brandom, a njezin stil i način života na Instagramu svakodnevno prati gotovo 15 tisuća ljudi.

About last night! Thanks @wmag for the fun @whoswho party Dress: @moniquelhuillier jewelry: @ginetteny #Wmag @wwd

A post shared by Alessandra Ford Balazs (@alessandrabalazs) on

Razmišljate li o europskom putovanju, inspirirajte se popisom ove utjecajne 26-godišnjakinje.

Sevilla, Španjolska

Popularna među britanskim turistima, Sevilla je, kako ju opisuje Alessandra, ‘jedan od onih rijetkih i magičnih gradova u kojem vas svaki mještanin doživljava kao člana obitelji’. Djevojka preporučuje da nakon obilaska centra grada svakako posjetite Trianu, boemsko gradsko naselje koje obiluje zanimljivostima.

Pienza, Italija

Stvorena za sve ljubitelje hrane, Pienza je, smatra Alessandra, nepravedno zakinuta u odnosu na Rim, Firencu ili Veneciju. Maleni je to gradić u Toskani, a poznat je, među ostalim, po svom festivalu sira, ali i brojnim autohtonim restoranima.

Corfu, Grčka

Smatran svojevrsnom grčkom rivijerom, Corfu je otok do kojeg možete stići izravnim letom iz Atene. Alessandra savjetuje boravak u gradiću Kassopiu i uživanje u lokalnoj živoj glazbi te vožnju brodićima do taverni smještenih u mjestu Agni.

Cornwall, Velika Britanija

Trendseterica u preporukama nije zaobišla ni vlastitu zemlju. Cornwall, najromantičniji dio Engleske čiji su krajolici poznati iz britanskih filmova i serija, ima mnogo toga za ponuditi turistima. Jedinstvena ponuda vidljiva je u raznim granama tamošnjeg turizma, od umjetnosti do prekrasnih lokacija za vodene sportove poput surfanja.

Dubrovnik, Croatia

Hvaljen u svim svjetskim medijima, ni mlada Britanka nije zaobišla naš biser s juga zemlje. Smatra ga ljepšim no što možete zamisliti, a ono što ju je posebno fasciniralo su crkve i trgovi stare gradske jezgre. Djevojka je nekoliko dana provela u samom gradu, nakon čega je trajektima obilazila otoke. Alessandra vjeruje kako ne postoji pogrešan način za turistički boravak u Hrvatskoj, no kao najbolju opciju navodi smještaj u nekom od obalnih gradova te jednodnevne izlete brodom na divne hrvatske otoke.

Sintra, Portugal

U sjeni Lisabona i Porta smjestio se Sintra, manji portugalski gradić koji ljeti privlači velik broj britanskih turista. Plaže, sunce, more, pijesak i urbana kultura – ovaj grad ima sve što od njega očekujete, tvrdi Alessandra. Kao posebne lokalne atrakcije navodi posjet tamošnjem dvorcu te jedinstveno adrenalinsko iskustvo - zip vožnju od Španjolske do Portugala.

Menorca, Španjolska

Baš kao što je i spomenuta Sintra u sjeni većih portugalskih gradova, tako je i Menorca oduvijek u pozadini mnogo poznatije Mallorce. Ipak, mlada Britanka uvrstila ju je na svoj popis top europskih lokacija smatrajući ovaj ribarski grad savršenim mjestom za uživanje u prirodi, ali i zanimljivom klupskom životu.

Linker
20. travanj 2024 15:19