Kupalište Foginovo u Karlovcu
 CROPIX
Vikend putovanje

Ideje za izlet u prirodu: Riječni raj

Vodeno osvježenje može se pronaći i diljem kopnene Hrvatske - na plažama u Karlovcu, Sisku, Slavonskom Brodu, Osijeku, Hrvatskoj Kostajnici...
Foginovo, Karlovac

Ulaz slobodan

Jedno od najvećih i najpoznatijih kupališta u gradu na četiri rijeke nalazi se na Korani. Ondje su postavljene skakaonica i umjetna stijena, a navečer se organiziraju projekcije filmova i koncerti. Na Foginovom se ne smije peći roštilj, ali ugostitelji nude ručak po cijeni već od 30 kuna.

Karlovac, 070712.
Foginovo kupaliste.
U kontinentalnoj Hrvatskoj postoje brojna kupalista na koja gradjani preko ljeta odlaze dok nisu na moru. Najpoznatija mjesta nalaze se oko Karlovca zbog njegove pozicije na cetiri rijeke.
Na slici: Foginovo kupaliste u Karlovcu na rijeci Korani.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX
Kupalište Foginovo u Karlovcu

Karlovac, 030813.
Nastavlja se Rijecno kino na Foginovom kupalistu na obali Korane gdje karlovcani ali i gosti i iz drugih gradova mogu uzivati u filmovima lezeci na luft madracima. Veceras se prikazao spanjolski film, Putnici ljubavnici, najnovije djelo Pedra Almadovara.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX
Na Foginovom se navečer organiziraju projekcije filmova

Una, Hrvatska Kostajnica

Ulaz slobodan

Hrvatska Kostajnica nema posebno, uređeno kupalište jer je cijela obala Une pogodna za kupanje. Ovu rijeku zbog brzaca vole i kajakaši, a brojni otočići idealni su za obiteljske izlete. Najviše kupača dolazi na obalu u blizini starog mlina zbog pjeskovitog dna i prostora za roštilj.

Kupalište Zibel, Sisak

Ulaz slobodan

Kupalište u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Sisak uvijek je dobro posjećeno. Sadrži i nogometno i odbojkaško igralište, ima stolove za stolni tenis te park u kojem se može pripremiti roštilj. Ondje se može kupati svaki dan od 10 do 21 sat, a s obzirom na to da vikendom znaju biti gužve, preporuka je doći što ranije.

Sisak, 030708.
Stotine siscana osvjezenje i razonodu trazi na Kupalistu Zibel. Na raspolaganju su im sportski tereni za odbojku na pijesku, kosarku, nogomet, stolni tenis, igraliste za djecu, betonski rostilji i jos mnoge druge pogodnosti.
Foto: Miroslav Arbutina / Cropix
CROPIX
Odbojka na pijesku na Zibelu

Copacabana, Osijek

Ulaz: odrasli 8 kn, djeca 5 kn

Na lijevoj strani Drave u Osijeku smještena je Copacabana, vjerojatno najpoznatija riječna plaža u Hrvatskoj. U sklopu Copacabane je i kompleks bazena, igrališta za boćanje, golf, kuglanje i odbojku te restorani, kafići i prostor za roštilj.

Osijek, 030813.
Visoke temperature koje su se dizale iznad 35 stupnjeva Celzijevih Osjecane su natjerale da osvjezenje potraze na poznatom kupalistu Copacabana. 
Na fotografiji: Guzva na osjeckim kupalistima.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX
Pješčana plaža na osječkoj Copacabani

Gradsko kupalište, Slunj

Ulaz slobodan

Temperatura Korane ljeti doseže i 28 stupnjeva pa je voda idealna za kupanje. Najviše ljudi dolazi se osvježiti u njoj kod mosta u Rastokama, gdje postoje i skakaonice, odbojkaško igralište i mali vodeni zabavni park. U blizini je i fast food restoran u kojem možete pojesti hamburger.

Poloj, Slavonski Brod

Ulaz slobodan

Poloj je po mnogima naljepša pješčana plaža kontinentalne Hrvatske, s kafićima, restoranima, ležaljkama, prostorom za roštilj i za kampiranje. Dnevna karta za parking naplaćuje se pet kuna.

Slavonski Brod, 150612.
Grad Brod dobio je koncesiju na 30 godina za Poloj, najvece i najljepse kupaliste uz rijeku Savu.
Danas se odrzalo svecano otvorenje sezone kupanja i grad je postavio lezaljke i suncobrane kao i trambolin ,teren za odbojku u vodi,sahovske terene i djecje igraliste...
Na slici: Poloj.
Foto: Danijel Soldo / CROPIX
CROPIX
Na kupalištu u Slavonskom Brodu mogu se unajmiti ležaljke

Linker
13. travanj 2024 21:38