Getty Images
PRIJEDLOG PUTOVANJA

Magično mjesto: Japanski cvjetni tunel najljepša je slika proljeća

Iako su temperature već neko vrijeme proljetne, novo godišnje doba stiglo nam je danas u 11 sati i 29 minuta, a nema boljeg načina proslaviti vrijeme ponovnog buđenja prirode nego fotografijama jednog od najljepših mjesta na svijetu.

Jedan od najpoznatijih cvjetnih tunela smjestio se u Japanu: vrt Kawachi Wisteria nalazi se u gradu Kitakyushu i neizostavno je odredište za sve ljubitelje cvijeća. Zbog latica u ružičastoj, ljubičastoj i bijeloj nijansi koje sačinjavaju prekrasan tunel mnogi su ga prozvali rajem na zemlji, a stvarno mu je teško pronaći konkurenciju. Najljepši vrt u Japanu u njegovoj punoj ljepoti možete vidjeti u vrlo kratkom vremenu - puni cvat uhvatit ćete u samo dva tjedna godišnje pa se posjet preporučuje krajem travnja i početkom svibnja.

Wisteria tunnel, purple flowers, japanese garden, Kyushu, Japan
Getty Images/iStockphoto

Kawachi Wisteria osmišljen je 1977. godine, a sastoji se od 150 drveća Wisterije, odnosno glicinije. Radi se o drvenastoj penjačici koja može narasti i do 20 metara, a njezini mirisni cvjetovi skupljeni su u viseće grozdove zbog čega je ta biljka idealna za prirodno natkrivanje terase ili slatki prolaz do vrta, a najbolji dokaz su neodoljive fotografije zbog kojih ćete Japan odmah dodati na svoj popis zemalja koje želite posjetiti.

Kitakyushu, Fukuoka, Japan - May 3, 2015: Visitors throng to the 200-meter-long Wisteria Tunnels of Kawachi Fuji-en on a rainy spring day.
Getty Images

Linker
17. travanj 2024 20:37