Profimedia, robertharding
Odabrali korisnici

Možete li pogoditi koje mjesto u Londonu turisti najviše posjećuju?

Svi koji ste posjetili prijestolnicu Velike Britanije barem jednom u životu, znate da ne postoji pravo vrijeme za taj put. Posjet Londonu doživljaj je u svako doba godine.

I to znaju brojni putnici koji hrle prema njemu kroz godinu, a broje se u milijunima. Unatoč problematičnim vremenskim prognozama - u Londonu vas baš uvijek mogu zateći vjetar i kiša, on ostaje jedna od omiljenih europskih prijestolnica koju vrijedi posjetiti. Tu su brojni muzeji, galerije, kazališta pa i britanski pubovi pravi mamac za goste grada. A znate li što turisti najviše posjećuju prilikom svog posjeta? Na pitanje koja je najomiljenija turistička lokacija u Londonu, agencija za istraživanje tržišta ALVA (Association of Leading Visitor Attractions) dala je nedavno odgovor. S preko šest milijuna ljudi koji kroz godinu prođu kroz njegov veličanstveni atrij, Britanski muzej je najposjećenija destinacija u Londonu. Istraživanje je provedeno za prošlu godinu, ali da stvar bude zanimljivija, Britanski muzej je na vrhu liste najpopularnijih atrakcija u Londonu već deset godina.

Great Court, inner courtyard, British Museum, London, England, United Kingdom, Image: 240147677, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER
Profimedia, imageBROKER

Linker
16. travanj 2024 18:31