Moro
 Moro Beach Stupe
Putovanje po našoj obali

Nova mjesta na hrvatskoj obali u kojima je pravi užitak guštati ovog ljeta

Ovog ljeta hrvatska je obala postala bogatija za čak šest novih lounge barova i klubova smještenih u starih gradskih jezgrama ili na skrivenim otocima. Otputujte u Dubrovnik, Zadar ili Bol i otkrijte nove ljetne oaze u kojima vrijeme sporije prolazi.
Bol (Brač)

585 club

Nedaleko od poznate plaže Zlatni rat smjestio se ekskluzivno uređen noćni klub koji ćete poželjeti posjetiti i danju. Naime, nalazi se u mirnom okruženju borove šume, pa kad ne traju noćni provodi s hrvatskim i svjetskim DJ-ima, na udobnim separeima 585 cluba koje je osmislio akademski kipar Igor Lenard, može se izležavati daleko od sunca. Za uređenje kluba zaslužan je kipar i scenograf Nedjeljko Mikac Cak, a za namještaj rađen po mjeri korišteni su isključivo prirodni materijali - kamen i drvo. Pleše se i ispod lustera u obliku molekule zlata - 14-karatno zlato nosi oznaku 585 - i to sve do 6 ujutro.

585 club

585 club

585 club

Zadar

Cogito

Kavoljupci koji svoj odmor provode na Jadranu, točnije u Zadru, više ne moraju čekati povratak u glavni grad kako bi guštali u svojim omiljenim blendovima kave, ali i u signature koktelima i hrvatskom craft pivu. Naime, uz zagrebački coffee shop i onaj u Dubrovniku, Cogito se smjestio i staroj gradskoj jezgri na zadarskom poluotoku. Pa tako možete, okruženi povijesnim građevinama, uživati u vrućoj kavi ove pržionice ili isprobati novi hladni napitak "Cold Brew Coffee", i to svakog dana do 23 sata.

Cogito

Cogito

Dubrovnik

Dodo Beach Bar

Samo nekoliko minuta od Straduna prepunog turista, skriven od gradske vreve, smjestio se bar na plaži Dodo. Tamo se za šank može sjesti na ljuljačke, a u koktelima se može uživati s pogledom na more, utvrdu Lovrijenac i klifove. Predvečerje je rezervirano za zalazak sunca, a vikendom se opušta i uz zvukove akustične gitare.

Dodo Beach Bar

Dodo Beach Bar

Nečujam (Šolta)

Choovita

Skriveni dijamant, kojeg samo kratka vožnja brodom dijeli od Splita, uređen je u kombinaciji azurnoplave i bijele boje, a za ime beach cluba kao inspiracija poslužile su sove ćuvite koje žive na Šolti. Za izgled interijera i eksterijera zaslužna je dizajnerica Angelika Kolarić, a klub se prostire na dvije etaže - na prvoj su šank i plesni podij, dok je gornja pretvorena u lounge zonu s pogledom na uvalu i dio otoka. Zabava se preko dana odvija na terasi u sklopu after beach tuluma dok program unutar kluba traje do ranih jutarnjih sati.

Choovita

Choovita

Vela Stupa

Moro Beach Stupe

Dvije nautičke milje južno od grada Korčule, na otočiću Vela Stupa, smjestio se Moro Beach Stupe do kojeg se dolazi isključivo morskim putem. Na otočiću se nalazi vez za brodove, restoran, lounge bar i vanjski šank, a sve to uz plažu. Uživati se može na drvenim ležaljkama, a mjesto više traži se na morskoj ljuljački. Osim u domaćem kruhu, croissantima i sladoledu, kušati se može i dnevna jela od svježih morskih i lokalnih namirnica. Iz restorana puca pogled na more te na polutok Pelješac s jedne strane i na otok Korčulu s druge.

Moro

Moro

Moro

Moro Beach Stupe
Moro Beach Stupe

Sveti Klement

Lounge Bar Zori

Opuštajući bar nalazi se na jednom od Paklinskih otoka, a otvoren je ove godine kako bi se, osim u restoranu, moglo sjediti na terasi s pogledom na uvalu te guštati u koktelima osmišljenima samo za Zori. Za uređenje lounge bara zaslužna je arhitektica Meliha Mehmedagić Nanić, a fotelje presvučene jastucima pozivaju da se u njih zavalite. Uvalu Vinogradišće zaklanjanju palme s kojih vise papirnate lanterne, a u njoj se uživa od jutra do mraka, daleko od hvarske vreve.

Lounge Bar Zori

Nolte Lourens / zori.hr
Lounge Bar Zori

Lounge Bar Zori

Linker
19. travanj 2024 03:20