NIKAD DOVOLJNO PUTOVANJA

Ove europske gradove isplati se posjetiti već ove jeseni

Tek što smo raspakirali kovčege i putne torbe po povratku s ljetovanja, u nama se opet javlja potreba za putovanjem. Jesen je divno doba, a bude li lijepa i sunčana, vikendi pred nama jednostavno će zvati na još malo avanture. Odlučite li se 'pobjeći', i to van granica Lijepe naše, razmislite o ovim europskim destinacijama. Naprosto su prekrasne, a jesen im daje posebnu čar.

1. Brugge, Belgija

Kad bi postojao popis najljepših belgijskih gradova, Brugge bi svakako na njemu zauzimao neko od prvih mjesta. U jesen, ljepota ovog srednjovjekovnog grada svrstava ga u neke od najljepših u cijeloj Europi. Zlatni i grimizni vinogradi te povijesne građevine obavijene lišćem i jesenjim suncem stvaraju prekrasne romantične prizore, a i vaše će fotografije biti nestvarno lijepe. Svakako posjetite jednu od tržnica na otvorenom, a savršeno je vrijeme i za ispijanje toplih čokolada po kojima je Belgija itekako poznata.

2. Bavarska, Njemačka

A post shared by Bayern (@bavaria.germany) on

Smještena na jugu Njemačke, pokrajina Bavarska nudi neke od najspektakularnijih europskih pejsaža. Beskonačne alpske šume prepune jesenjih boja tamo susreću planinske vrhunce prekrivene snijegom. Uz sve prirodne ljepote, jesen je izvrsno doba za posjet Njemačkoj jer zemlja tih mjeseci vrvi festivalima, kako onim vinskim, tako i svjetski poznatim Oktoberfestom. Planinarenje u Alpama, romantična vožnja kočijom, obilazak nekih od čak 25 veličanstvenih dvoraca i palača samo su neke od aktivnosti koje će vaše jesensko putovanje učiniti nezaboravnim.

3. Wicklow, Irska

A post shared by @ramblingperth on

Irska planina Wicklow svojom ljepotom zapanjuje tijekom cijele godine, ali u jesen, kombinacija nevjerojatno plavog neba i stabala prekrivenih zlaćanim listovima izgleda poput prizora iz bajke. Uz to, većina turista ovdje boravi u ljetnim mjesecima, pa je jesen idealno vrijeme za doživjeti ljepote Wicklowa u potpunosti, bez nepotrebne gužve.

4. Piedmont, Italija

A post shared by Elise Stette (@elisestet) on

Jesen, a osobito mjesec listopad, vrhunac su sezone u Italiji, ako govorimo o gastronomskim užicima. Tartufi, gljive, kesteni, čokolada – sve ove namirnice imaju festival posvećen samo njima, a sve to odvija se i u vrijeme berbi grožđa. Uz divna gastronomska i vinska iskustva, Piedmont ujesen nudi i krajolik vrijedan posjeta. Najbolji uvid u sve što vam se u tom kraju nudi steći ćete odlučite li se za romantični road-trip.

5. Ukanc, Slovenija

A post shared by Kozár Zénó (@kozar.zeno) on

Na samo dvjestotinjak kilometara od Zagreba smjestio se slovenski biser koji svojom ljepotom posebno privlači upravo u jesenskim mjesecima. Na samom rubu jezera Bohinj, u istoimenoj općini, smješteno je mjesto Ukanc. Lijepo samo po sebi, ovo mjesto nudi i dodatne mogućnosti. Naime, ako vam je on polazišna točka, gondolom možete otići na vrh planine Vogel, ili pak do izvora Savice, pritom uživajući u šetnji divnim krajolikom.

Linker
25. travanj 2024 07:42