Profimedia, Tetra Images
USUSRET ODMORU

Ovog ljeta olakšajte si pakiranje i izbacite ovih 5 stvari iz torbe

Minimalizam je u posljednje vrijeme sveprisutan. Zašto ga ne primijeniti i pri pakiranju torbi za ljetni odmor?

Zaljubljenicima u putovanja najomraženiji dio cijelog procesa svakako je pakiranje putnih torbi. Odrediti idealnu količinu odjevnih predmeta i dodataka koji su (ne)potrebni nije nimalo lak zadatak, i najčešće je svaka torba premalena i preteška.

Ipak, skloni smo u zadnji čas pomisliti kako nam je potrebno 'još samo ovo', no mi vjerujemo kako u vašoj putnoj torbi ne morate ni pronalaziti mjesto za sljedećih pet stvari:

1. Treći ili četvrti par obuće

Pametnije je odlučiti se za dva para; jedne udobne dnevne cipele te njihova elegantnija večernja varijanta sasvim su dovoljne. Naravno, japanke za plažu ipak možete negdje ugurati.

2. Treće traperice ili hlače

Dovoljno je ponijeti dva para. Vaše omiljene traperice i hlače koje vam fantastično stoje i divno ih kombinirate uz ostatak odjeće koju ste pripremili sigurni su komadi koji garantiraju da vašim stajlinzima ništa neće nedostajati.

, Image: 257626650, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

3. Vrijedan nakit i modni dodaci

Na putovanjima uvijek postoji mogućnost da se nešto izgubi, stoga savjetujemo da skupocjene torbice i modne dodatke ostavite kod kuće, baš kao i nakit, bilo da je riječ o komadima za koje ste emotivno vezani ili su pak veće novčane vrijednosti. Sve to možete zamijeniti jeftinijim i jednako lijepim varijantama koje će na putovanju svakako poslužiti svrsi.

, Image: 297004957, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

4. Sve što ne odgovara sezoni

Mnogi ljudi vole uvijek biti pripremljeni na sve vremenske uvjete, no zimski pulover potpuno je nepotreban odlazite li na odmor u ljetnim mjesecima. Lagana jakna s kapuljačom zaštitit će vas od ljetnog pljuska i ona je jedini 'topli' komad koji će vam zatrebati.

5. Kozmetika koju možete kupiti na destinaciji

Zašto pakirati sve te silne šampone, kreme i slične kozmetičke artikle koje možete kupiti na samom odredištu po istoj cijeni? Osim ako ne putujete na nepoznate i egzotične lokacije, oslobodite mjesto u vašoj torbi jer smo uvjereni kako će se na vašoj ljetnoj lokaciji nalaziti trgovina sasvim nalik onoj u vašom susjedstvu.

Linker
20. travanj 2024 03:14