Nacionalni park Plitvička jezera.
 Profimedia, Iva Vágnerová - com.ilustrační
Međunarodno priznanje

Plitvička jezera su na listi New York Timesa među najljepšim svjetskim destinacijama

Velika novinarska priča o najljepšim mjestima na europskim obalama, rijekama i jezerima objavljena je u sklopu online izdanja prestižnog američkog New York Timesa. Među deset lokacija našao se i NP Plitvička jezera.

Svaki od novinara ovog uglednog medija podijelio je svoje dojmove te odabrao najljepšu destinaciju. Za novinara Alexa Crevara, koji već dvadeset godina putuje Balkanom, to su Plitvička jezera. Na listi su se našli u Brighton Pier u Engleskoj, nizozemski Utrecht, Parc des Buttes-Chaumont u Parizu, vrela Efoulou i Zlatna plaža na grčkom otoku Lezbosu, rijeka Elba u Hamburgu, fjordovi u blizini norveškog Bergena, rijeka Vltava u Pragu, talijanske Cinque Terre i Centro Botín u španjolskom Santanderu.

Novinar Alex Crevar je Plitvička jezera opisao kao jedinstveno mjesto o kojem se svake sezone objavljuju postovi koji svjedoče o čudesno prirodi, veličanstvenim vodopadima i tirkiznim jezerima okruženima šetnicama te bukovim i smrekovim šumama. Cijeli tekst pročitajte ovdje. Također, američki je novinar posjetio i Zagreb na jednom od svojih putovanja i tada je nastao odličan video "36 sati u Zagrebu"

Linker
25. travanj 2024 02:14