Dijana Habjan
Savjeti putnice Dijane Habjan

Saznajte kako putovati jeftinije i češće, iz prve ruke!

Mnogi od nas pronalaze bezbroj svakodnevnih razloga koji ih mogu zaustaviti u ideji da otputuju nekamo. Ne mora nužno biti daleko putovanje. Recimo i kvalitetno proveden vikend u Hrvatskoj, na mjestu gdje niste nikad prije bili, zvuči dobro, ali za mnoge komplicirano.

Novac, nedostatak vremena, loša prognoza, previše kilometara za proći, šef koji ne razumije – sve to predstavlja kočnice koje vas dijele od avanture života. Tome se svojim stilom života uporno suprotstavlja Dijana Habjan, iskusna putnica čije je predavanje "Kako jeftinije putovati – savjeti i trikovi", održano u Booksi krajem prošle godine, priviklo velik broj ljubitelja putovanja. Svi koji su posjetili ovo predavanje, osim inspirativnih putopisa vole čuti i dobar savjet o tome kako putovati jeftinije.

Dijana Habjan po struci ekonomistica, 'običan' je čovjek s urednim poslom od 9 do 17 sati. No to ju nije spriječilo da otputuje na Filipine, Tajland, Hong Kong, Kuala Lumpur, Singapur i mnoge druge europske države, ali i skrivene kuteve Hrvatske. Mnoge od tih zemalja prošla je autom, vlakom ili autobusom, u vlastitom aranžmanu. Ukratko Dijana barem dvaput godišnje isplanira neki daleki put gdje nikad nije bila, a svaki slobodan trenutak posveti istraživanju i planiranju.

Dijana Habjan

Na naše pitanje kako je moguće s toliko lakoće planirati putovanja i pri tome raditi zahtjevan uredski posao, Dijana nam je odgovorila jednostavno: "Morate stvarno jako voljeti putovati!". Dijana je autorica Facebook stranice Low Budget putovanja koja će uskoro dobiti i svoju službenu web stranicu. Na njoj ćete pronaći detaljne savjete i trikove kako jeftino putovati, što i gdje prvo trebate krenuti tražiti i što će vam se na kraju najviše isplatiti jer njezina glavna ideja je putovati često i jeftino. Sve ovo moći ćete čuti i uživo jer će Dijana svoj drugi dio predavanja u Booksi održati 13. siječnja s početkom u 19 sati, a 10. siječnja će u Knjižnici Prečko održati predavanje o Šri Lanci s koje se upravo vratila.

Dijana Habjan

Za Dijanu putovanja itekako imaju smisla; proširuju vidike i obogaćuju. "Znatiželjna sam i htjela bih sve isprobati. Svijet je velik, a život kratak pa bolje da ga počnem istraživati što prije. Vodim se idejom da je bolje putovati jeftino i često, nego luksuzno ali rijetko. Redovito provjeravam akcije i popuste, kombiniram svoj godišnji odmor tako da iskoristim svaku priliku za otputovati na neku destinaciju. Makar samo i do obližnje Budimpešte ili Istre."

Linker
20. travanj 2024 10:40