U privatnoj šumi

Zadivljujuće: Hotel s 'pet milijuna zvjezdica' na Islandu

Zadivljujući nepregledni krajolici, vodopadi i jezera samo su neke od turističkih atrakcija koje posjetiteljima Islanda oduzimaju dah. Uz divnu kulturu lokanog stanovništva i posve drugačiji pogled na svijet, on je često daleka i nedosanjana zemlja mnogih zaljubljenika u jednostavnost i ljepotu života. Uz sve što je do sada nudio, odnedavno turistima pruža i mogućnost spavanja pod zvijezdama.

Smješten u privatnoj šumi koja se nalazi na otprilike sat vremena vožnje od Reykjavika, "Buubble Hotel", još nazvan i “5 Million Star Hotel”, sastoji se od pet različitih i zasebnih balona izrađenih od prozirnih materijala. Ono što oni pružaju je pogled na ‘pet milijuna zvjezdica’ kako i sam naziv hotela govori. Ljeti, sama divna priroda i vedro ljetno nebo dovoljan za razlog za boravak na ovakvom mjestu, dok je zimi to poseban doživljaj vrijedan divljenja, jer tada posjetitelji imaju mogućnost vidjeti fascinantnu polarnu svjetlost.

A post shared by Janicka (@janickacz) on

Robert Robertsson, vlasnik hotela, za magazin The Thrillist prepričao je kako se rodila ideja o pokretanju vlastitog posla.

- Prije nekoliko godina radio sam kao turistički vodič na rutama za gledanje polarne svjetlosti. Jedne večeri dobio sam poziv od turista koji se žalio na hladnoću i pitao me ima li jednostavno u blizini neki hotel s krovnim prozorom kroz koji može gledati svjetlost, ali istodobno biti pod toplim pokrivačem u krevetu.

S tim se pitanjem rodila ideja o “bubble sobama”. Svaka od njih ima ventilacijski sistem, grijanje, bračni krevet, posteljinu, ručnike i svjetiljku. U blizini se nalazi kućica s kuhinjom i kupaonicom, tako da vam baš ništa ne nedostaje. Možete li zamisliti romantičniju noć?

A post shared by Angela Ballard (@aesballard) on

A post shared by ColdGrove (@coldgrove) on

Linker
17. travanj 2024 16:09