PRIRODA ZA POŽELJETI

Zašto Dublin treba posjetiti baš u jesen?

Iako većina turista zbog sunčanijih dana i ugodnih temperatura Irsku voli posjetiti ljeti, jesenski mjeseci imaju bezbroj čari kad govorimo o putovanju u tu divnu zelenu zemlju. U nastavku donosimo nekoliko razloga koji zbog kojih biste već na idućoj kavi s prijateljima mogli razmotriti plan o putovanju za pamćenje.

Uz to što van ljetne sezone postoji veća mogućnost da ćete pronaći povoljnije avionske karte, ljepota jesenskog irskog krajolika će vas fascinirati. Iako će zrak biti nešto hladniji i vlažniji no što je to u vrhuncu ljetnih mjeseci, gužve će biti manje te će sve što želite vidjeti čekati upravo na vas. Fantastično je znati da je jesen u Dublinu sezona festivala razne tematike. Hrana, umjetnost, irska povijest, njihova glazba, ali i film – koji god da vaši interesi bili, Dublin i okolica u jesenskim mjesecima nude zanimljiva događanja na svakom koraku.

Tako se, primjerice, mnogi turisti naprosto oduševe “Festivalom pješačenja”. Simpatičan je to naziv za cjelogodišnja zbivanja koja uključuju šetnje predivnim irskim krajolikom. S vodičima se prelaze kilometri i kilometri nizinskog i brdskog područja, a priroda će u ovim mjesecima učiniti svoje i od tamošnjeg okoliša učiniti kulisu za najljepšu turističku avanturu koju možete zamisliti.

Teško da ćete u Irskoj poželjeti odmor od prirode, ali ako do toga ipak dođe, idealan način za predahnuti je posjet nekom od tamošnjih pubova i restorančića. Kao najbolji jesenski izbor mnogima se pokazao La Peniche, plutajući restorančić na Grand kanalu. Prohladne jesenske večeri i fina jela koja ovaj osebujni ugostiteljski objekt nudi scenarij su kao stvoren za turističke duše željne romantike. Imajte na umu da za potpun doživljaj Irske, a osobito Dublina, svakako morate posjetiti i Irski muzej viskija. Nezaobilazna je to tamošnja turistička destinacija, a i neke od najzabavnijih fotki s irskih putovanja nastaju upravo tamo.

I think maybe he's developing a taste for it... #irishwhiskey

A post shared by Shelby Snow (@shelbyjoysnow) on

Linker
19. travanj 2024 05:13