Screenshot
iPHONE8

Novi iPhone 8 vjerojatno će stajati tisuću dolara

Iako još nije službeno objavljeno, prema nekim predviđanjima nova bi inačica iPhonea mogla stajati 1000 američkih dolara.

Mada ima još dosta vremena dok Apple lansira novi model najpopularnijeg mobitela na svijetu, već se naveliko nagađa o tome kako će novi telefon izgledati, koje će novosti uvesti i, naravno, kolika će mu biti cijena.

Predviđa se ta bi se iPhone8 mogao pojaviti u listopadu ove godine, a prema procjeni Wall Street Journala cijena bi mu mogla biti vrtoglavih tisuću dolara što ga prije čini statusnim simbolom nego dostupnim komadom nove tehnologije.

Iako se špekulira o tako velikoj cijeni, ona ustvari nije iznenađenje jer je svaki novi model iPhonea bio skuplji od prethodnog. Novi model bi, prema predviđanjima, trebao imati OLED ekran od 5,8 inča koji će se protezati čitavom površinom telefona, a u planu je navodno i opcija bežičnog punjenja. Također, prema nekim najavama novi iPhone bi mogao biti prvi Appleov telefon koji će se moći puniti na Android punjačima.

Getty Images

Važna stavka svakog novog iPhonea je dizajn, a dizajn bi, u svojoj biti, trebao biti namijenjen tome da olakšava život. Apple je već gotovo pola stoljeća lider u tom području, a iPhone je itekako zaslužan za to što se promijenio način na koji komuniciramo i živimo. Kritičari sada zamjeraju Appleu što taj "jednostavniji život" omogućen inovativnim dizajnom prestaje biti dostupan svima i može si ga priuštiti samo mali postotak populacije. Sva je prilika da 10. rođendan iPhonea i njegov slavljenički model to neće promijeniti i da idući iPhone i sav njegov sjajan dizajn neće biti za svakoga.

Linker
20. travanj 2024 04:06