Kronaby
Pametan modni dodatak

Ovaj sat klasičnog dizajna zapravo je 'smartwatch' s mnogo praktičnih aplikacija

Švedska startup kompanija, Kronaby ispunila je obećanje i početkom ove godine lansirala svoj prvi klasični pametni sat koji je zapravo spoj prepoznatljivog dizajna i napredne tehnologije.

Sat je, očekivano, prepoznatljiv po tome što izgleda poput bilo kojeg klasičnog sata, no unutrašnjost krije vrhunska tehnološka rješenja kakva posjeduju samo pametni satovi. Ugrađena smartwatch tehnologija omogućuje da se korisnici preko Kronaby aplikacije povežu i s pametnim telefonom zahvaljujući čemu nude cijeli niz mogućnosti i sadržaja. Zasad kolekcija satova uključuje četiri unisex modela: Apex, Sekel, Nord i Carat. Kućište satova izrađeno je od nehrđajućeg čelika, promjera 38 ili 43 mm. Na izbor je ponuđena čitava paleta boja uključujući srebrnu, zlatnu, ružičasto-zlatnu i crnu. Također postoji i cijeli dijapazon kožnatih i metalnih narukvica koje satu dodatno daju prepoznatljiv izgled.

Ovi švedski satovi opremljeni su softwerom za fitness koji služi za praćenje koraka, potrošnju kalorija i postavljanje ciljeva. Isto tako, Kronaby sat će vibrirati kada vas netko želi kontaktirati, bilo pozivom ili porukom. Kronaby aplikacija nudi i opciju notifikacija, tako da vas sat može obavijestiti samo o važnim pozivima ako to želite. Kronaby satom možete i odbiti poziv, što se radi jednostavnim i laganim pritiskom na jednu od tipki.

Dogodi li vam se neki problem, Kronaby satovi su opremljeni SOS alarmom čijom se aktivacijom automatski šalju SMS poruka i vaša GPS lokacija s kontaktima koje ste unaprijed odabrali u postavkama. Tu nije kraj, Kronaby satovi opremljeni su i GeoTag tehnologijom uz koju pritiskom na dugme možete tagirati svoju lokaciju za slučaj da se izgubite u novom gradu ili bilo gdje na svijetu.

Ono što je svakako praktično i korisno su mogućnost korištenja sata kao daljinskog upravljača ili kao kontroler vaše omiljene muzike na playlisti. I da ne zaboravimo, sat je opremljen i „Find my phone“ tehnologijom koja Vam pomaže locirati Vaš telefon.

Linker
19. travanj 2024 22:54