Foto: Neja Markičević / Make-up: Saša Joković / Frizura: Ivica Palinić / Styling: Ivana Pavić
SAMOUVJERENA & SEKSEPILNA

Lejla Filipović: 'Obožavam pilinge, maslace za tijelo i hidrolate, no posebno sam luda samo za jednim proizvodom za njegu lica...'

Iako je od njezinog pobjedničkog nastupa na izboru za Miss Hrvatske prošlo već 20 godina, lice, ali i tijelo bivše manekenke i poduzetnice rođene u Mostaru djeluje kao da je ostalo zamrznuto u vremenu, a na njemu traga nisu ostavile čak niti dvije trudnoće.

Manekenski samouvjerena, visoka, dugih vretenastih nogu, lijepog i pravilnog lica pozira pred objektivom u zavodljivom čipkastom crnom bodiju i cipelama s visokom potpeticom. S lakoćom mijenja poze i svaka fotografija ispada savršeno. Tek poneki nestašni pramen kose zaluta na pogrešno mjesto pa je potrebna intervencija. Pokušavam na njezinu licu i tijelu pronaći zamjerku, ali bezuspješno.

Tako je nevino seksepilna u pripijenoj satenskoj spavaćici, ali i fatalna, zaogrnuta samo u baloner. Izgleda besprijekorno.

Čak i u svakodnevnoj casual kombinaciji, u koju uskače nakon završetka fotosessiona za Appeal.

- Najbolje se osjećam u bezvremenskoj kombinaciji, trapericama, običnoj bijeloj majici i tenisicama - objašnjava Lejla Filipović, stilska klasičarka, ali i trendseterica, jer odmah dodaje da obožava modu, a posebno je slaba na haljine, priznaje. Njih ima najviše u ormaru.

Foto: Neja Markičević / Make-up: Saša Joković / Frizura: Ivica Palinić / Styling: Ivana Pavić

GODINE JOJ NE MOGU NIŠTA

Dubrovčanka, bivša manekenka i Miss Hrvatske, donedavna poduzetnica, supruga glumca i televizijskog voditelja Tarika Filipovića te majka dvojice dječaka, napunila je 42 godine. Teško je povjerovati u te brojke jer se nigdje na njoj ne vide. Izgleda bolje nego većina dvadesetogodišnjakinja, a borama nema ni traga.

- Davno sam počela koristiti adekvatne kreme i jako pazim na lice, imam prilično zahvalan ten, kao i dobre gene. Moja majka, koja ima 73 godine, ima prekrasnu kožu pa se i ja nadam da ću tako izgledati kad dođem u njezinu dob - kaže Lejla, koja se ne boji bora i ne opterećuje godinama. Ne odlazi na tretmane botoksom i filerima, ali ne zazire od estetskih zahvata. Lejla je, naime, jedna od prvih Hrvatica koja je operirala nos i nikada to nije krila niti se o tome sramila govoriti. Operaciji se podvrgnula sa 23 godine.

- Na to sam se odlučila isključivo iz estetskih razloga, nisam imala devijaciju septuma, kako je to moderno reći. Zahvat je bio malen, nije se dirala kost, nego se samo suzio i podigao vrh nosa. Prezadovoljna sam i nikad nisam požalila - otvoreno će Lejla, ističući da se nakon toga nije podvrgnula drugim estetskih zahvatima, ali redovno odlazi u Polikliniku Šlaj-Anić.

- Idem dr. Jeleni Meštrović koja jako dobro poznaje moju kožu te svaki put precizno određuje tretman koji ćemo izvesti. Najčešće je riječ o kemijskom pilingu, mezoterapiji i iontoforezi ili mikrodermoabraziji i mezoterapiji - objašnjava Lejla.

Mezoterapija, popularno nazvana i “infuzija za kožu”, među omiljenim joj je tretmanima.

Čini njezinu kožu svježijom i blistavijom, a djelovanje krema i seruma mnogo je djelotvornije nakon tretmana.

Foto: Neja Markičević / Make-up: Saša Joković / Frizura: Ivica Palinić / Styling: Ivana Pavić


PREPARATIVNA ISPRED DEKORATIVNE KOZMETIKE

Lejla voli laganu i prozračnu šminku, a više pažnje pridaje preparativnoj kozmetici. Ima svoju rutinu. Ujutro čisti lice hidrofilnim uljem obogaćenim phytoaktivom, biljnim ekstraktom, proizvodom profesionalne njemačke kozmetike Babor, koji se sastoji od prirodnih ulja sezama i jojobe s vitaminom E i ekstraktom jabuke. Nakon toga nanosi njihovu Mimical control kremu jer, kaže, savršeno odgovara njezinoj koži te kremu za područje oko očiju s lifting učinkom.

Njezin je dnevni make-up minimalan, a za večernje izlaske priušti si i jaču šminku. Priznaje da ne konturira lice poput slavnih sestara Kardashian jer, kaže, nije pretjerano hrabra kad se sama šminka, ali se zato rado prepusti u ruke profesionalaca. Kad mora na neko važno događanje, odlazi k Ivici Paliniću u njegov salon Kosa.

- On zna kako se pobrinuti o svemu što moja kosa treba, a ujedno i sjajno šminka - otkriva Lejla, koja se počela šminkati pred kraj srednje škole. Koristila je maskaru i sjajilo, a kada su se pojavili korektori, bila je oduševljena jer, ističe, ima izražene podočnjake. Zato sa sobom u torbici baš uvijek ima upravo korektor, kremu za ruke i ruž za usne.

- Zapravo, prije sam više koristila sjajila, ali posljednjih nekoliko godina koristim ruževe. Imam ih u raznim bojama, nijansama i uvijek otkrijem neki novi. Mislim da ih je ipak najviše u nježnoružičastim tonovima i svim nijansama crvene - pojašnjava, dodajući da, unatoč tome što se voli vidjeti našminkanu, ne voli zapravo taj osjećaj težine koji uzrokuju slojevi makeupa na licu. Voli lagane, prozračne pudere kao što je Babor Serum Foundation koji već dugo koristi, a sviđa joj se što sadrži i serum pa ujedno njeguje i ima anti-age efekt.

- Nedavno sam otkrila i Too Faced Peach Perfect puder koji lagano matira i divno miriše - napominje Lejla, koja besprijekoran ten, među ostalim, duguje i tome što ljeti licu pridaje posebnu pažnju.

Foto: Neja Markičević / Make-up: Saša Joković / Frizura: Ivica Palinić / Styling: Ivana Pavić


RITUAL KOJI NE PRESKAČE

Nije otporna na sunce iako je Dubrovčanka, kaže u šali, pa tako ne izlazi iz kuće bez Filorga UV Bronze Mist fluida sa zaštitnim faktorom 50. Osim toga, nikad joj se nije dogodilo da je legla u krevet a da nije skinula šminku. Lice čisti hidrofilnim uljem s phytoaktivom, kao i ujutro, a nakon toga ga pošprica sprejem Silverex, koji se sastoji od čistog srebra u koji se dodaje voda, a zbog iona srebra koža postaje nježnija i hidratizirana.

Lejla kaže da u zimskim mjesecima ne može bez Filorgine mješavine raznih ulja koja sadrže peptide za regeneraciju i antioksidanse. Nemasne je teksture i lice nakon duljeg korištenja dobiva svjež i zdrav izgled.

- Inače sam luda za Baborovim ampulama i to je nešto što svima preporučujem. Trenutačno koristim ampule Perfect Glow s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka koji dubinski hrane kožu - stručno objašnjava.

Lejla život ne bi mogla zamisliti bez korektora, rumenila i maskare, ali i maski za lice.

- Koristim i piling s granulama od mljevenih koštica breskve, a za maskama sam luda. Imam nekoliko Filorginih maski: jednu s hijaluronskom kiselinom, jednu s prirodnim kolagenom koja smanjuje bore, a koža mi je nakon nje čvrsta, te masku za područje oko očiju koja mi je jako važna zbog podočnjaka - nabrojala je Lejla koja, za razliku od maski kojima je vjerna, parfeme često mijenja. Trenutačno koristi Armanijev Si i Burberryjev Blush, a i za njegu tijela ima omiljene preparate.

- Obožavam pilinge, maslace za tijelo i hidrolate prirodne kozmetike Ingea, koju radi moja prijateljica - ističe Lejla, bivša Miss Hrvatske, koja je tu titulu ponijela sa samo 22 godine.

Okrunjena je na izboru ljepote 1998. godine kada su joj samo nekoliko dana nakon izbora oduzeti kruna i titula te dodijeljeni prvoj pratilji, Ivani Petković, danas Čevra. Bio je to neviđen skandal i svojevrsni presedan, a o poništenju izbora zbog navodnih nepravilnosti tijekom glasanja, koji su imali podlogu u nacionalnoj i vjerskoj netoleranciji, izvještavali su i CNN te SKY News. Međutim, Lejla se nije željela odreći titule. "Krunu mi mogu uzeti samo fizički, a uzmu li mi naslov, idem na sud", rekla je tada medijima Lejla, djevojačkog prezimena Šehović. Na kraju je odlučeno da će te godine ipak Lejla predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss svijeta, dok će iduće godine ta čast pripasti Ivani Petković. Lejli izbor za Miss nije ostao u lijepom sjećanju i ne voli razgovarati o tom događaju, no prisjetila se svoje tadašnje beauty rutine.

- Znatno se razlikuje od sadašnje, prije svega zato što tada nije bilo ni približno izbora kao sada, a i tako mlada koža ne zahtijeva posebnu njegu kao zrelija - kratko će Lejla, koja je već 12 godina u sretnom braku s Tarikom Filipovićem, glumcem zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh.

Foto: Neja Markičević / Make-up: Saša Joković / Frizura: Ivica Palinić / Styling: Ivana Pavić


TIJELO NAKON TRUDNOĆE

- Ljudi nas često pitaju koja je tajna našeg sretnog braka i obično kažem da smo se mi stvarno "našli". Naravno da nije uvijek idealno, ali trudimo se da bude što više takvih idealnih dana. Mnogo ljubavi, razumijevanja i poštovanja je nešto čega se nastojimo pridržavati - otkrila je Lejla, mama Dine i Armana.

Dvije trudnoće očito nisu nimalo naštetile njezinoj liniji. - Uh… Neugodno mi je i priznati… - započinje Lejla smješkajući se. - Ali ja se već jako dugo ne bavim nikakvom aktivnošću osim šetnje sa svojim psom - otkriva tajnu koja nas obje natjera u smijeh. Srećom, dodaje, genima može zahvaliti za vitko tijelo, a pomalo pazi i na prehranu.

Linker
20. travanj 2024 11:28