Facebook
MORE FILMOVA U ZADRU I OKOLICI

7. izdanje Avvantura Film Festivala s nevjerojatno bogatim programom

Avvantura Film Festival Zadar & FilmforumZadar Matchmaking industrijski dio održava se od 20. do 26. kolovoza 2016. u Zadru, na Kraljevskim vinogradima u Petrčanima, na otoku Ugljanu, u Benkovcu, Biogradu na moru, Sv. Filipu i Jakovu i Kalima.
Ove godine u posebnom su fokusu mladi redatelji i naravno koprodukcije koje Avvantura njeguje od samoga osnivanja. “Kroz ovih sedam godina profilirali smo se u festival koji u fokus stavlja mlade autore koji traže svoj komunikacijski kanal i publiku, a festivali poput Avvanture pružaju im priliku da prikažu svoj film koji, bez obzira na kvalitetu, ne može u redovitu kino distribuciju. Koprodukcije pak potičemo kroz svoj industrijski dio i ponosni smo da su mnoge od njih rođene i na našem festivalu. Vrlo konkretno koprodukcije sa svojim partnerima potičemo i putem festivalskih nagrada, primjerice u vidu studijskih usluga” kaže direkor i osnivač Avvantura festivala Zadar Sergej Stanojkovski.

Festival i ove godine nastavlja suradnju s Europskom filmskom akademijom (program kratkih filmova), te madridskom filmskom akademijom ECAM.

Između ostaloga, na festivalu ćete moći vidjeti i premijeru debitantskog filma Igora Šergija ZG80, Bad Blue Boysi na čelu s Reneom Bitorajcem dolaze u Zadar!

Linker
25. travanj 2024 17:55