DJECA NE MOGU ČEKATI

Akcijom 'Gloria za Hrabri telefon' prikupljeno 48 000 kuna

Akcija “Gloria za Hrabri telefon” tijekom koje je, prodajom fotografija Ivana Posavca nastalih za modni editorijal Ivane Omazić u GlorijiGLAM, prikupljan novac za novu savjetodavnu liniju broja 0800 0800 zaključena je s doniranih 48 000 kuna.

Sredstva prikupljana akcijom “Gloria za Hrabri telefon” doprinos su namijenjen otvaranju nove savjetodavne linije Hrabrog telefona, odnosno povećanju kapaciteta linije putem financiranja stručne edukacije i praćenja dodatnih dvadeset volontera savjetovatelja. Edukacijom mladih stručnjaka sistematično radimo i na budućnosti zaštite djece u Hrvatskoj.

Iznimno je važno da djeca dobiju aktualnu pomoć jer ona ne mogu čekati. Savjetodavna linija za djecu Hrabrog telefona često je prvo mjesto na kojemu se djeca ohrabre progovoriti o onome što proživljavaju – jer je besplatna, povjerljiva i stručna. I zato je važno da kada dijete nazove broj 0800 0800 s druge strane dobije podršku, a ne zvuk zauzete linije.

Modni editorijal koji je kao gošća-urednica GlorijeGLAM u veljači prošle godine osmislila dizajnerica Ivana Omazić, kreativna direktorica kuće Maison Martin Margiela, i fotografije Glorijinog urednika Ivana Posavca koje su zabilježile njezinu kreativnu viziju bile su toliko upečatljive da su nakon izlaska magazina mnogi ispitivali kako ih mogu nabaviti. Potražnja za sedam velikih i pedeset manjih crno-bijelih fotografija s potpisom bila je jedan od povoda da dizajnerica, njezin brat, dr. Mislav Ante Omazić i sestra, Marijana Omazić Hržić te Gloria organiziraju prodajnu izložbu.

Gloria i Hrabri telefon zahvaljuju svima koji su prepoznali važnost ove akcije i svojom donacijom doprinijeli poboljšanju mehanizama zaštite djece u Hrvatskoj.

Linker
23. travanj 2024 01:47