EKSKLUZIVNI INTERVJU

Aleksandar i Željka Stanković: Zajedno u dobru i zlu

U velikom intervju koji je dao za novi broj tjednika Gloria, Aleksandar Stanković , voditelj HTV-ovog showa “Nedjeljom u dva”, otkrio je zašto nije htio svečano obilježiti 500. emisiju svojega showa, koju je odradio prošle nedjelje.

– Već jedno pet godina nisam zadovoljan odnosom uredništva i ravnateljstva prema ovome što radim. Ne mogu reći da sam u zadnje vrijeme trpio neke cenzure, ali kako se na HTV-u sve radilo stihijski, tako je i odnos prema mojoj emisiji bio stihijski, produkcijski je samo padala i padala. Tretiraju tu emisiju kao nužno zlo, tako da mi nije mi do kakvog slavlja – priznao je Aleksandar Stanković.

No, ukoliko je nezadovoljan na poslu, 42-godišnji Stanković presretan je kod kuće, gdje ga čekaju supruga Željka (28) i kći Una, koja će u prosincu proslaviti treći rođendan.

– Neki dan sam je nosio i uspavljivao do pola tri ujutro, bila je nešto boležljiva. Ništa mi nije teško za to malo biće. Voli priče, a ja joj priče ne čitam nego smišljam. Budući da stalno traži nove priče, nesretan sam što nemam bujniju maštu, stvarno ne bih mogao biti dječji pisac.

U intervjuu, koji je napravio Nevio Pintar, Stanković je također priznao da i dalje ima financijskih poteškoća, pa se tako morao odreći nekih stvari u životu.

– Novina, recimo, ne sjećam se kad sam ih kupio, a zbog restrikcije ih ne mogu dobiti čak ni na poslu. Žena mi vozi deset godina star auto. Ja sam uzeo rumunjski, a ne njemački auto. Odrekao sam se trećeg mirovinskog stupa koji sam uplaćivao. Prije sam nešto mogao uštedjeti, sada više ništa. Dok sam još imao dobru plaću, odbijao sam honorarne poslove, jer smatram da novinari javne televizije to ne bi trebali raditi. Sada prihvaćam povremene poslove, pisanje ili vođenje nekih panela. Najradije ne bih, ali moram – kazao je Aleksandar Stanković.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Aleksandrom Stankovićem pronađite u tiskanom izdanju tjednika Gloria (br. 925) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
20. travanj 2024 02:07