BUNGA BUNGA

Berlusconi za svjedoka zove - Georgea Clooneya

U sudskom postupku “Rubygate”, onom u kojem je talijanski premijer Silvio Berlusconi optužen za korištenje usluga maloljetne prostitutke Ruby, možda će se u svojstvu svjedoka pojaviti, niti više ni manje, nego li George Clooney , piše Jutarnji list.

Američkog glumca za svjedoka predložila je obrana Silvija Berlusconija. Uz njega, u sudnici bi se trebali naći i talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini, ministrica za ravnopravnost spolova Maru Carfagnu i ministrica prosvjete Maria Stella Gelmini, priopćili su iz ureda odvjetničke kuće Ghedini-Longo.

Uz Clooneya, na listi svjedoka nalazi se i njegova partnerica Elisabetta Canalis. Naime, na jednom od saslušanja mlada Marokanka Ruby istražiteljima je rekla da je upravo njih dvoje vidjela na jednoj od večera kod Berlusconija u njegovoj vili u Arcoreu, u blizini Milana.

Suđenje talijanskom premijeru počinje 6. travnja u Rimu.

Prema optužnici, Berlusconi je maloljetnoj Karimi El Mahroug gotovinom, ali i na druge načine, plaćao za seksualne usluge. Između 14. veljače i 2. svibnja 2010. njih dvoje sastalo se 13 puta.

Za spolni odnos s maloljetnicom u Italiji je predviđena zatvorska kazna od 6 mjeseci do 3 godine.

Linker
01. svibanj 2024 19:31