AKTIVISTICA

Beyonce napisala esej o rodnoj neravnopravnosti

Pjevačica je napisala esej za multimediijsku platformu The Shriver Report, medijsku inicijativu koju predvodi novinarka i bivša kalifornijska prva dama Maria Shriver čiji je cilj raspravljenje o društvenim trendovima koji utječu na žene.

– Moramo odbaciti mit o rodnoj ravnopravnosti. To još nije naša stvarnost – piše Beyonce u svom eseju A Woman’s Nation Pushes Back From The Brink, što bi se moglo prevesti kao Ženska nacija uzvraća udarac.

– Danas žene čine polovicu radnog stanovništva SAD-a, ali prosječna žena koja radi zarađuje samo 77 posto onoga što zarađuje prosječan muškarac koji radi. Dok i žene i muškarci ne kažu da je to neprihvatljivo to se neće promijeniti – smatra Beyonce Knowles-Carter.

Pjevačica u eseju dalje sugerira da se muškarci pridruže svojim ženama, kćerima, majkama i sestrama u zahtjevanju jednake plaće za jednaki rad.

Pop diva nije jedina slavna osoba koja sudjeluje u projektu Marie Shriver. Eva Longoria napisala je esej o boljem obrazovanju za latino žene, Jennifer Garner o odgovornom roditeljstvu, a Jada Pinkett Smith o trgovini ljudima u SAD-u.

Naravno, eseji slavnih osoba pojavljuju se uz radove stručnjaka i nekih političara poput Hillary Clinton.

Linker
20. travanj 2024 05:01