EVA ŠAMATOVIĆ LUMEZI

Bobica grožda uzima licu godinu

Uzrečica da su u postolara uvijek najgore cipele, nipošto ne vrijedi za 33-godišnju zagrebačku dizajnericu nakita Evu Lumezi Šimatović koja uvijek na sebi ima osebujne komade, vlastite kreacije, od drveta, kamena i tkanina. Za sebe je posebno oblikovala i privjesak s minijaturnim vojnikom u odori od pravog štofa.

Usklađujete li uvijek odjeću i make-up s nakitom? – Rijetko kad ujutro imam dovoljno vremena da sve posložim kako treba: u žurbi izletim iz stana pa naušnice stavljam u liftu, kaput odijevam u prizemlju, a maskaru nanosim u automobilu.

Po čemu prepoznajete njegovanu ženu? – Po čistoj kosi i urednim noktima.

Posvećujete li vi posebnu pažnju rukama i noktima? – Moje ruke i nokti svaki dan borave u oštrim uvjetima, okruženi turpijama i pilama, no, unatoč tome, trudim se da izgledaju pristojno. Njegujem ih Neutrogena kremom.

Koji postupak uljepšavanja najviše volite? – Smokey eyes: maskara i olovka za oči ionako su jedino što upotrebljavam.

Koji vam preparati za njegu lica i tijela najbolje odgovaraju? – Preparati za osjetljiva bića. Za tijelo je to karite maslac, za osjetljivu kožu lica hidratantna krema Nivea Soft, a kad se jako isuši, hranim je i omekšam pčelinjom masti.

Koristite li neke pripravke iz kućne radinosti? – Ako se nađe koji grozd na stolu, jedna bobica licu godinu uzima koju.

Kojeg se majčinog savjeta o njezi i ljepoti pridržavate? – Daj se počešljaj!

Što najradije ističete kod šminkanja? – Oči.

Čiju dekorativnu kozmetiku upotrebljavate? – L’Orealovu maskaru i tekući puder Bourjois ili Max Factor. Koji vam je omiljen parfem? – Muški Diorov miris Fahrenheit, blago začinjen notama cvijeća, orijentalne sandalovine pačulija, koji je istodobno i nježan.

A koji vam ruž za usne najbolje pristaje? – Rijetko stavljam ruž, ali redovito Labello s okusom višnje.

Uz obitelj, dvoje djece i supruga, kad pronalazite vrijeme samo za sebe? – U svom Otvorenom atelieru, na dugoj jutarnjoj kavi s prijateljicom.

Kako se najbolje opuštate? – Na Hreliću. Hodam buvljakom, gledam i što mi zagrije dušu – kupim.

Bavite li se sportom? – Skijam i igram stolni nogomet.

Jagoda Zamoda

Linker
19. travanj 2024 18:26